用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~

話咁快一年啦,我哋班小豬仔/女升班啦..

我見小四班靚太都開咗新topic,我哋都唔好執輸先..

Yeah ~
P2 student la ~

原帖由 wasabb 於 09-6-25 17:30 發表

Wow...you guys are very efficient.

wasabb,

Littlehipo        

嘩, 等我又撐吓場先...

我又報到!!

原帖由 1429 於 09-6-25 20:47 發表

嘩,唔使考試咁快就昇二年班啦.舊年讀K3時考小學果的辛苦情景都未過.好似剛剛發生的事.當時認為佢地仲好細.乜都唔識,今年覺得佢地真系大個佐.但我們做父母的白髮都多佐.心感多謝每位老師辛勤的付出,看到每位小朋友健康成長.個個都喜歡返學.,作為父母辛苦的都系值得.大家一起繼續努力加油!

原帖由 1429 於 09-6-25 20:47 發表

醒目開學勳章

報到先

估唔到小囡喜歡返kts 既情度係.....................就算重讀P1 都要讀

thanks wasabb

好彩今晚有上來,我到我到......報到先!!!

小一過得真係好快,快到好唔捨得,有晚同佢玩玩下,突然諗起佢話咁快過左呢一年,上二年級,就好唔捨得.....倒轉頭怕佢好快唔同我玩......

原帖由 Gicobaby 於 09-6-25 22:44 發表
我又報到!!

thanks thanks thanks, wasabb.....你真快手啊!

真係話0甘快就升上小二lu....

唔好話D細勁鍾意kts~~~
就算係我自己甘耐無得番去學校行下. 我都會有D唔開心啦.

明天回校唔知有無機會見下大家呢?

原帖由 AD.Mama 於 09-6-26 00:24 發表
thanks thanks thanks, wasabb.....你真快手啊!

大家實在太客氣...只係舉手之勞啫。

我都好認同大家所講,呢一年真係過得特別快,我尋晚睇番貼响我房啲家庭相,突然發覺啲仔女真係大得好快,有時諗吓佢哋出世..學行...識叫爸爸媽媽....考幼稚園.....K1..2..3...考小學周圍去interview....讀一年級,真係尤如昨天....仲有同各位一齊都响KTS呢一年互相扶持...幫助...鼓勵.....我都好開心响KTS“讀”咗一年...哈哈

我又報到....

得意媽,

我女一樣呀!!我話你無考試,所以要重讀P.1,佢諗左一陣,都係要讀KTS呀!!
見佢讀得咁開心,真係覺得當初無選擇錯誤

原帖由 得意媽 於 09-6-26 00:18 發表
報到先

估唔到小囡喜歡返kts 既情度係.....................就算重讀P1 都要讀

thanks wasabb
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

報到 ! 二年級啦 !!!

wasabb 好快手, 讚呀 !

原帖由 peony2002 於 09-6-26 09:27 發表
我又報到....

得意媽,

我女一樣呀!!我話你無考試,所以要重讀P.1,佢諗左一陣,都係要讀KTS呀!!
見佢讀得咁開心,真係覺得當初無選擇錯誤

...

我報到....!!
我都有同我仔講無得考試要重讀P.1,佢話要即刻返去考喎!我問他如留班仲讀唔讀kts?佢話梗係讀啦!我唸 趕佢都唔走,oh!話咁快一年啦!

我玩得大d~~

女: 咁係咪人人一齊再讀p.1呀?

我: 唔係呀,其他人有返去考試,得你無考咋!!

女: 吓....(有d謊張...想了一會)咁我返去考番得唔得(好認真)

我: 唔得o架喇,老師打電話俾我話無得補考.

女: (想了一下)咁...好啦...(失望+無奈)

我: 咁...不如轉校啦!

女: 唔得....我一定要讀kts!!!!

我: 咁好啦...老師都有話,如果你乖乖溫習番未考的科目,就俾你升p.2,開學時會考下你識唔識o架!!

女: yeah....

原帖由 kachunma 於 09-6-26 09:50 發表

我報到....!!
我都有同我仔講無得考試要重讀P.1,佢話要即刻返去考喎!我問他如留班仲讀唔讀kts?佢話梗係讀啦!我唸 趕佢都唔走,oh!話咁快一年啦! ...
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

我都黎“盲周”先!

咁快就P.2啦,原來大家小朋友都咁鐘意KTS(我囡都唔例外)!KTS的魅力非凡!

Peony2002,嘩!咁嚇佢,妳囡都無喊咪叻lor,比著我囡得佢一個無得升班,佢一定喊到成個豬頭。

原帖由 Yanma2002 於 09-6-26 10:25 發表
我都黎“盲周”先!

咁快就P.2啦,原來大家小朋友都咁鐘意KTS(我囡都唔例外)!KTS的魅力非凡!

Peony2002,嘩!咁嚇佢,妳囡都無喊咪叻lor,比著我囡得佢一個無得升班,佢一定喊到成個豬頭。 ...

Hi !
咁多位早晨!!!

好耐冇上嚟,等我都嚟報到先!

peony2002 ,

乜你玩得咁大 ? :;pppp: + !!!

BTW, 見到個個小朋友咁鍾意學校都好安慰

阿仔不停呻悶, 又話好掛住同學 & 老師

原帖由 peony2002 於 09-6-26 10:06 發表
我玩得大d~~

女: 咁係咪人人一齊再讀p.1呀?

我: 唔係呀,其他人有返去考試,得你無考咋!!

女: 吓....(有d謊張...想了一會)咁我返去考番得唔得(好認真)

我: 唔得o架喇,老師打電話俾我話無得補考.

女: (想了一下)咁 ...

雖然一路都齋睇唔出聲,今次都要現身報到!

雖說豬流感攪到滿城風雨,但也有好處....今天找團費時,才知平了一千蚊! (每人)