用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我囡囡出年小一報左北角循道小學,請其他家長比D意見 ...
go

我囡囡出年小一報左北角循道小學,請其他家長比D意見 [複製鏈接]

Re: 我囡囡出年小一報左北角循道小學,請其他家長比D意見

你報左上午定下午呀? 我都報左!

我最後揀左下午校, 原本我都係prefer 下午班因為機會大d,因為大多數人會揀上午班, 嫲嫲又話要揀上午班, 唔駛咁夜放學.  但27号交表個日, 收表個個女人話上午班爆哂人數, suggest 我地下午班機會大d...因為我係跨區, 如果今次唔得下次就難好多...同埋佢二年班都轉全日所以都無咩所謂.  

下午班校長去過我小朋友間幼稚園講升小一講座(因為大家都係循道), 而佢地學校攪個個小一講座我都有去, 佢地都係話未知上午校定下午校會搬, 仲有而家上午班小一係無興趣班參加, 但06-07 可能會加(佢話未confirm), 下午班就已經有興趣班for 小一.....我仲問埋在場有個老師如果分左兩間學校咪應該有兩個名, 係話應該係, 不過而家未知住.

正正個座街市既對面!

[quote]
蘇菲姨姨 寫道:
winwin323 & anna_gigi,

頭先我打去校務處個位小姐都係口窒窒

我覺得lee個網頁幾有用,唔知你地有無上過... 不過要register 左先, 佢可以搵到每間小學既舊年既成績,收左幾多人, 有d 仲有自行分配學位時最低分收生分數tin...仲有上下午校分開既...好似循道中一派位成績, 係佢地學校web 係無分上下午, 但這裡可以看埋.

http://life.mingpao.com/
login 之後 click 入教育情報,  右手邊有個中小學搜尋器, 搵你想知既一間.
‹ 上一主題|下一主題