用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚出result未呢?
樓主: lovelyhobb
go

劍嗚出result未呢? [複製鏈接]

引用:Quote:overview+發表於+12-12-22+18:18+真

原帖由 marcuscyrus 於 12-12-23 發表
所以我有些學生家長(孩子是高小/中學生者)以為我家兄弟讀的是屋企附近的幼稚園,說聽都未聽過 ...
我想請問下劍嗚多數收邊類型小孩?
你小朋友個時in成點架?thx

祝大家聖誕快樂! 未有OFFER祝大家好運(包括自己)!

如果收到信麻煩大家報料!THX

唔知學校會5會因為我仔太多野講而唔收佢...><
我仔IN個日勁搞笑,一入去就問老師叫咩名.... (應該姓鄧) 跟住每做完一個TASK就問老師"跟住做咩"... (俾佢激死)

maggiemai77  your kid is very smart.... how come he still has no offer? cant believe it....  發表於 12-12-24 10:29

回復 lovelyhobb 的帖子

Re: Maggiemai77

多謝你!我又冇覺自己小朋友好叻, 不過佢應識個D都識晒... INTERVIEW都好叻答晒問題, 而且表達能力幾好...句子溝通仲講5停! 初時我都為冇OFFER而失望同估唔到!
不過往往就係咁~一定唔係樣樣野都咁順利,今次遇到挫折,調節左自己心態,個人就會諗得正面,咁自己會輕鬆D,對小朋友又會鼓勵多於責怪。
自今次後我都明白申請學校唔只靠小朋友INTERVIEW個幾分鐘!下次妹妹申請幼稚園或當仔仔申請小一時,會準備多D, 又多少少經驗了!因為而家只係佢人生剛開始... 3年後大家在小一又競爭過啦!

雖然自己未有任何OFFER, 都希望同一樣處境既父母POSITIVE D, 一定有信心同希望.... 沒有最好, 只有更好!教小朋友都一樣...教佢地有困難都唔使灰心既!加油!盡能力啦!

mrschiang  係咪因為細仔呀?  發表於 12-12-24 11:03

回復 lovelyhobb 的帖子

RE: MRSCHIANG

你估到估5到.........佢係2月大仔! HAHA

如果佢係細仔...我又冇咁失望! 人又唔矮 樣子OK (WAKAKAKA), A-Z, 1-10識晒~ COLOR, PUZZLE 認物件動物........... 基本禮貌泊橷做晒~

點解仲未有家長話收到信.........??

回覆:劍嗚出result未呢?

Waiting list

‹ 上一主題|下一主題