用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 九月入讀 聖方濟各小學 家長聚會
樓主: LeungLeungMom
go

九月入讀 聖方濟各小學 家長聚會 [複製鏈接]

Re: 九月入讀 聖方濟各小學 家長聚會

T-mama,

多謝你分享你的經驗,相信你仔仔一定好叻, 你知唔知今年d女仔考得好唔好?
你覺得小朋友升到幾多年班比較辛苦呢? 可以的話, 再同我地分享多D.

我囡囡9月升 P.3啦

Coma 寫道:

女仔頭式,幫你唔到,因為我個係仔,無特別留意,不過若你地
有join 家教會個talk,當天會介紹埋班主任,然後在tea break
時可以直接同班主任對話,問d details野的.
:

頭式方面, 學校之前就話要用black or blue, 但去年我見都唔係咁話d學生, 唔好咁離譜就得.

fion414 寫道:
MayFair,

有冇攪錯 識親d家長仔女都係讀3B班 :cry:
我試過用班名次排, 個仔真係讀A班, 妳有冇試過?

Fion, MayFair
但用班名次排, 我女果班有d同學又唔係喎, 真係唔知點排,我女d good friend 一個都唔同班, 佢都想  

東東媽咪

最好教下雙位數和單位數+ ,- 但這兩年不知有沒有雙位數和雙位數 +, -, 以前英文做paper外, 要讀1-2句句子, 不是太深.
學校功課真的不是太多, 辛唔辛苦就要看個別小朋友了.
但大部份小朋友都讀得很開心的.
‹ 上一主題|下一主題