用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺跨觀塘
go

油尖旺跨觀塘 [複製鏈接]

唔該各位,如果油尖旺區內1c,轉去觀塘會唔會跌band?
   1    0    0    0

回覆 hidy88 的帖子

只要唔跌去BAND 2 就好了

回覆 medicine 的帖子

係呀...家住觀塘其實如果唔搬區....佢一定會入BAND 1中學....但我仔唔鐘意油尖旺既學校...加上佢跨區返學兩年...好早起身好辛苦...所以佢心儀果D全部係觀塘....
咁始終係佢讀...我都想順佢意...只係怕如果跌BAND..到時我填錯晒BAND1學校就大獲

回覆 Poyau 的帖子

最多早小小填一間心儀既BAND 2....只怕我頭幾位填左BAND 1 ....點知跌BAND..到時連BAND 2學校都無份

但我仔觀塘比較心儀得三間BAND 1...我未知有邊D他區學校...如果都唔填他區.....可能第四就要填BAND 2..係咪放得太早?

佢而家朝朝6:00起身...6:30就要出門...所以怕左...而家有校車都還好...到時無校車...唔知要幾點起身了我呢邊無地鐵

回覆 Poyau 的帖子

佢油尖旺有直屬...基本上統一唔轉區放乙一實入...但識人讀緊....佢覺得唔岩自己....觀塘佢心儀蒙民偉/觀官/順天....

非熱門既BAND 1 唔知有邊幾間....觀官有聯繫位..蒙民偉升中講座超多人去聽..唔知係咪算熱門..咁順天又係熱門聖言/觀瑪唔駛講都多...我都唔知仲有邊D非熱門BAND 1 可截龍
真係要抽時間望下他區果D

明白...如果有地鐵可能無咁頭痛...

係呀

回覆 王家爸爸 的帖子

其實係佢唔想呀...我都已經問左佢好多次....如果抽入左循道佢想唔想...佢話唔想

我呢度如果要去循中...得一架巴士到附近...架巴士仲要係第十幾個站先到我地上車既站....分分鐘係朝朝都要企到落車.....又無小巴...或者可以搭其他巴士再轉港鐵...都幾辛苦下...仲要係六年

回覆 hkpapa852 的帖子

佢阿哥讀緊順天......佢好想好想入呢間.....蒙民偉同觀官都有D野係佢唔鐘意既
而根據上年資料...即使42個位....基本上BAND 1 乙一放循中係一定入...但因為我地識人讀緊循中..佢聽完對方講學校既野...佢唔係好想入

總之就煩

自行兩間都揀觀塘。統一甲部全部三間觀塘。乙部大抽獎留KL1.

以上建議係阿哥果時既做法....但自行果時因為未搬...所以無揀觀塘....佢好好彩甲一抽入左順天...但果時因為佢無特別想入邊間..加上佢本區得B2..全港先B1....所以唔轉區

‹ 上一主題|下一主題