用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問st. Paul college的interview
go

請問st. Paul college的interview [複製鏈接]

回覆:請問st. Paul college的interview

我截止前一日交,當時三點多,編號七百中,估計收表有八百左右。該今個星期收到。仔仔話申請獎学金的同学已在剛过去的周六見过校長。

引用:吾該哂+saiwanho+和+羊咩仔回覆 +

原帖由 bkfans123 於 15-02-09 發表
吾該哂 saiwanho 和 羊咩仔回覆
你有無申請此校?

回覆:請問st. Paul college的interview

剛剛收到了,開心晒!

你們IN幾多點呀? 阿仔見4點果ROUND, IN完已5點鈡.

源廸恩又透露,校方先因應申請人的成績和課外活動情況,決定是否邀請他面試;換言之,並非所有人都有面試機會,去年該校就只選了四百人面試。「面試分英文和中文兩部分。在英文面試中,申請人要面見兩位英文老師,談話內容圍繞學生的品格和學校生活,如何處理自己的生活,以及他是否適合在多活動的男校就讀等。至於中文面試,其實就是小組討論。」

是之前的報導, 不过作為參考也好.

阿仔話當天有同學做調查,問佢自行報咗邊兩間中學。你們有無此情況?

回覆 汀汀媽媽 的帖子

哈哈! 小兒不是中西區. 可能中学哥哥同小學仔大家無聊苦悶, 找D話題講吓啦!
不过佢哋真係好得體有禮, 我問佢哋边度女廁, 同学仔仲帶埋我去.

回覆:ttyy215 的帖子

校方話31/3,不過唔知公佈方式係點?网上查結果?定係寄信(得唔得都有信)?

回覆:bkfans123 的帖子

唔需要。

‹ 上一主題|下一主題