用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 ...
樓主: PhilipKwok
go

對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論 [複製鏈接]

Re: 對救世軍幼兒園(各區)的評價-可讓家長們在此討論

我係灣仔區買, 價錢唔係好記得, 但唔係好貴, 你可以打電話去問下先, "李祥記"係灣仔莊士敦道195號地下, 電話係23926736 (都係做開學校用既床墊被袋, 大有商場對面, 近電車路)

請問係咪今年9月新學期開始轉新校服呀? 如係, 知唔知套新校服係點架?

曲曲 & kitty28, 而家要入form排隊啦.

各救世軍家長, 8月4日係幼兒園畢業典禮, 你地有冇又興奮又緊張呢? 我仔雖然今年係由育嬰園升上n1, 但佢地(育嬰園d小朋友)都要出席畢業典禮, 所以我個心情真係好興奮好緊張, 希望大家唔好見笑, 因為 ~ 第一次做人媽咪

另外, 係灣仔都有一間做學校床墊被袋, 價錢都唔係好貴:

李祥記灣仔莊士敦道195號地下
電話: 2392 6736

可以打電話去問下.

Edith豆豆小公主, 你都係呀(心情緊張), 我仔係北角個間, 佢舊年10月入去, 話咁快就黎1年, 初初入去佢喊得好傷心同頭兩個月仲幾乎晚晚發惡夢, 見佢咁樣當時都有諗自己係咪做錯左俾佢咁早入去, 個時佢未夠兩歲, 但又識講野又叫做識少少野, 所以佢都唔算烚下烚下咁入去, 到過左個兩三個月佢穩定左適應左, 仲開始一返到去換好鞋未量完體溫, 佢就已經想入去玩, 仲唔提佢拜拜, 佢都唔會理我地, 好喇到而家佢又叫左學識左同人相處, 又識唱好多歌, 我好開心我當初ge做法係冇錯ge, 黎緊就畢業, 係呢咁你囡囡個日使唔使表演呀? 同埋你係上午/下午行畢業禮呀? 我仔係下午.

babycancan 寫道:
any one study in North Point?

hello babycancan, 我仔正是np個間, 你個小朋友係咪今年入黎讀呀? n??

babycancan, 北角呢間就只得28個位, 進度同英文會唔會太淺, 我就未知, 因我仔今年係升n1, n1都未正式讀英文, 只係先聽, 間園係用phonics, 佢地會安排學習進度, 所以我冇乜特別要求.

hi 樂熙媽媽, 你好耐都冇上黎啦, 我驚你忙, 都係等你自己蒲頭, 我仔ok呀, 冇喊到(第一日我地都好surprise), 熙熙都好呀, 大個仔左就唔會亂咁郁手架喇, 妹妹呢, 得閒講d黎聽下, 或者有冇相睇下呀

芝芝媽咪, 我諗我冇認錯人, 但又唔知你估唔估到我係邊個呢 其實晚晚接放學都有碰到架 估到未呀 : 原來你都係bk媽咪, 你唔驚俾你老細見到你上網呀

:  : 唔開估住, 等你再諗下先,   俾多少少tips啦, 我仔今個9月正式幼兒班, 之前係嬰園, 都叫做每個星期五晚同芝芝, 車車dinner同玩 估到未

bingo

你同樂熙媽媽收左張行事曆未呀? 我昨晚收左啦, 今日就返黎度放假, 有個親仔旅行, 你地會唔會去架?

樂熙媽媽, 你要搬 公司定係屋企 飲茶~好呀

芝芝媽咪, 你話學校一定要家長出席今個親子旅行, 唔係其他小朋友有家長陪, 自己個女冇會好...慘...架, 會hurt到佢個弱小心靈架...etc (幾多藉口 )

all,
不如整番個list睇下邊間最多人讀.

北角
-----
1. kookoo
2.
3.

華富
----
1.PhilipKwok (已畢業)
2.
3.

天平
----
1.yinyinmama (已畢業)
2.cas
3.

明德
----
1.歌地亞
2.BMF (已畢業)
3.joycecanon
4.

樂民
-----
1. 承承媽媽
2.KeungGoal
3.

乙明
----
1.122510
2.EdithMaMa
3.sundaychow
4.

海富
----
1.
2.
3.

荃灣
----
1.
2.
3.

荔枝角
------
1.iriskitty
2.熊熊媽咪
3.Wkit (搬屋已轉校)

禾輋
----
1.apnwong
2.
3.

荃灣
----
1.
2.
3.

白田
----
1.小天使媽媽
2.

三聖
----
1.勇勇嗲吔
2.babybaby(已畢業)
3.珍妮絲
4.

大元
----
1.adam124
2.

OhOh 寫道:
Hi, KooKoo

我係OhOh, 之前在另一個同名topic裡回應關於北角救世軍呢, 如無意外, 囡囡會在11月入讀, 可以同你仔仔做同學啦, 係呢, 你仔仔是讀那一級, 我囡囡應該是N2.   

hi ohoh, 我仔讀緊幼兒班(n1), 點解會11月先入讀ge?
‹ 上一主題|下一主題