用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仲未收到培道確認電郵
go

仲未收到培道確認電郵 [複製鏈接]

hobby 發表於 14-9-25 08:21
看看雜件箱有沒有,如果沒有,快快打電話問學校

電郵內容是說信會9/25寄出,9/29都收唔到話致電學校
我都收到了, 今年好多幼稚園生hold位

Tigerpooh 發表於 14-9-25 13:53
請問幼稚園部係咪必收架?

咁往年大約有幾多個位會比街外的小朋友入讀呢?  謝謝

幼稚園部係必收的。

簡介會後, 我問過老師, 老師話今年約有110+幼稚園同學hold位, 出年開四班, 每班33人。我對眼就碌到雞蛋咁大隻, 同佢講, 咁咪得番十幾個位?????? 佢安慰我話有好多小朋友到最後會放位的。

我唔放心轉頭問副校長(因為校長被纏住), 副校長話因為學童多, 所以有計劃開5班, 不過要解決課室既問題。如果開5班, 咁就會有40-50位, 咁都好啲。

Tigerpooh 發表於 14-9-25 14:24
咁第一階段, 咪一定係waiting list?
都唔好咁悲觀, 始終會有offer既機會的。

lovebb2 發表於 14-9-25 14:29
我仲以為你小朋友已經讀緊培道小學,或培道幼稚園,唔洗考小學。

...
我都想!!!!!!!!!!!
係家姐讀緊, 所以妹妹都有同情分。

Tigerpooh 發表於 14-9-26 07:54
請問以往培道面試成個過程需時幾耐呢?
老師話30-45分鐘, group interview, 但大囡果組15分鐘俾人pang 晒出嚟

ckh311 發表於 14-9-26 11:44
咁你大囡好,in 15mins都收咗
應該係老師要食飯, 因為佢當年in 12:30。
培道對老師係好仁慈的。
‹ 上一主題|下一主題