用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋 ...
樓主: ElainAiolia
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

626mama,

今個星期六唔得呀..   想去美食博覽, 下星期六你得唔得呀?

仲有剪頭髮果度你俾左錢未呀?   我下次見到你俾埋錢你先..

各位,
我今日好忙, 所以唔得閒報告尋日鈞渝返學情況住..

不過so far 都好好.. 佢冇喊呀..   今日仲衝左入去學校唔理我..  哈哈..

原文章由 626mama 於 08-8-13 10:02 發表
各位,

我暫時只係星期五唔得。

PCDOGXX,
今個星期六去妳度學整曲奇麵包可以嗎??

各位,
等我報告下鈞渝既返學情況先..   佢呢2日都冇喊呀..   仲話返得好開心, 我問佢玩左咩呀, 佢尋日就話玩左sir滑梯, 玩玩具,  今日就玩左咩蟲蟲, "娟"山窿, 吹bubbles..  好似好好玩咁喎.. 唔怪得佢話好開心啦..   今朝見到門口就衝左入去..  都唔同我拜拜..  前面有個女仔係度喊, 佢都一於好少理..   因為d老師企晒係門口..  佢入左去果刻遮住左.. 我係度周圍搵, 點解明明岩岩行入去, 唔見左人既..  原來走左去岩岩落校車果條隊到, 搭晒膊頭咁行左入去喇,  不過佢返得咁開心又冇喊.. 真係安落晒...

呢兩日我都俾佢帶餅咋..  尋日就餅加啫喱仔..(不過佢話跌左落地冇得食..  哈)  今日就餅加橙, 聽日就火腿芝士三文治+蛋糕仔+蕃茄仔..  哈哈.. 好豐富...  逢星期五就俾果汁佢帶..   佢呢兩日都食晒d茶點..  咁多都食晒. 唔知係咪一齊食開心d呢..

今日鈞渝返黎係咁自言自語講 N1D1, 唔知係咪今日教佢地記自己讀邊班呢..  仲有係咁講 Wiggle wiggle wiggle.. 可能玩蟲蟲果陣教佢地既...   真係犀利, 老師教咁快記得......

尋日朝見到匡匡係校車上面.. 四萬咁口係咁笑.. 我諗佢梗係心情好緊張等落車入學校喇..   佢個樣真係好攪笑...   我都問鈞渝有冇同匡匡玩, 佢都話冇喎...

ElainAiolia,
你有 schedule 再通知我地啦.. 我地下個星期除左21號多數都得..
真係多謝晒你成日送禮物俾鈞渝...  真係唔好意思添...

哈哈.. 好攪笑..  子聰又會咁講既..   呢張相似返d女仔同醒神少少囉..    尋日我地有去megabox呀..  仲特登叫舅父攞假帶佢報專業相機去影....  點知.....  嗚嗚...  岩岩5樓做show, 好多都俾個台遮住左呀...   所以影左唔係好多咋. 不過果度有個好大既福娃(歡歡)公仔.. 鈞渝就同佢影左好多相囉..

唔該晒你幫我留左位呀...  咁你地係咪都轉左去11:30呢班喇?  

天藍,
我都真係出乎意料佢一d都唔驚同冇喊過..  不過聽佢講返出黎玩咩又真係幾好玩咁喎..    昊藍都好快就黎返學..希望佢都好叻咁適應到新學校啦...  佢咁叻仔一定冇問題既...  

我都話好消息一浪接一浪架啦..  好野.. 昊藍轉到上年校咁d時間好就好多... 你仲可以送佢上校車...   真係very good!!!!

626mama,

係喎, 入去睇過個爐唔見左.. 應該俾賣左喇..
果d係咁架.. 你唔好旨意佢打電話俾你...   你有野問即管打出黎問就得架喇..

反正唔急..  得閒再入去睇下睇岩先買囉...

原文章由 626mama 於 08-8-13 13:08 發表
pcdogxx,

咁我地暫時約23號啦,妳唔洗刻意唔約人,
如果有街去照約朋友啦,反正都唔急,我個盧冇晒聲氣LU。

Hongmimi,
我都覺得佢返左學多左野講..   不過佢唔識答我有冇人喊囉..
原來佢都冇講漏俾我聽佢玩咩...  哈哈..   真係好..  同班可以互相通風報訊...   

我唔想佢因為冇join學校茶點而覺得冇咁多野食嘛.. 所以咪準備好d等佢唔會怨我話我唔join 囉..   今日我仲用埋個曲奇模吸件三文治出黎..   pooh pooh頭好靚架..    下次整多幾件叫鈞渝請埋匡匡食先...  嘻...
‹ 上一主題|下一主題