用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II

:tongue:  :tongue:
oiyingdaddy 寫道:

各位就 一事需唔需要投票呀?     

醒目開學勳章

未必嫁,試下先.係花d時間,但可能會有外驚喜嫁,
總之不要動氣,冷靜d,充滿愛心同佢講,
有些孩子遇強越強嫁.
我仔仔好細時(∼1歲)我都跟他講道理嫁啦,佢地真係會明嫁

阿仔未夠2歲唔會同我地講道理,只可以用硬功!

醒目開學勳章

oiyingdad
有無同佢玩遊戲,鬥快飲晒d”果汁”
有無叫姐姐幫手,咋家易一齊飲.
又或者飲完奬一粒維他命糖...
總之”乙水””乙水”下就得嫁啦.
試下先啦

醒目開學勳章

必必�oiyingdad
但"灌"唔work喎,
我以前見過姑仔"灌"藥比表哥仔,
真係噴到一面都係嫁=無食囉...

醒目開學勳章

oiyingdaddy
努力!加油!
但咁耐,打針都好,
叫醫生同佢講唔食藥下次又要再來嫁啦!
佢地真係會明嫁...係合唔合作嫁咋.
比佢知道佢合作你地會好為佢驕傲,證明佢大個仔.
而就算唔合作一樣要食藥,而且辛苦好多囉 ...

必必
你挨個段時間都過左啦,梗好彩啦     

醒目開學勳章

講起又幾似喎   

閃啦!可也要給太太加油囉!
照顧生病的孩子真係好辛苦嫁!

突然感覺有d似"電車男"既情節!     

醒目開學勳章

好媽媽諗掂未啫...只叫”老公”來,
你唔怕我地爆晒你d”私隱”咩
而且你”老公”都唔肯過你啦
但明白你的顧慮...所以唔迫你啦,
你自行決定啦...
不過亞靚C9連情義都搬埋出來喎....
而且唔來就唔知靚C9借你”老公”來做咩啦...

必必
我還有兩集看完超娘星萍啦,
但為左ex-honey,我會堅持到底

電車爸爸-oiyingdad 
仔仔而家點呢?
今朝問左我仔仔,佢話原來個個都係賓客,
個個都會有酒飲喎,唔知岩唔岩呢?
反而佢唔知獻花事宜喎...

christina
A4 paper 都OK嫁,晒咩鬼相喎
慳返2蚊:tongue:  

mcphee
好 c mo 啊,今日同囡囡有咩節目先

醒目開學勳章

哎呀 
1)        A4可以 cut 到相片 size 嫁 (我次次都係咁嫁)
2)        主要唔係相幾大,係相中內容呀好媽媽

做咩今日唔見honey???

醒目開學勳章

mcphee
明白囉....今日連honey都唔見人,好在你係到咋!

醒目開學勳章

哦好媽媽...亞靚C9”乙水”你成晚
....都不及西施一句...
你”生”啦...

christina
其實無所謂啦,
應該藉著小朋友介紹照片中的爸媽(工作)
來訓練孩子的表達能力啫...
你平日有無話你囡囡知你係做咩嫁.
無就講下比佢知,咁佢可以容易d介紹比小朋友知囉.
我老公唔會影...我都係諗住影自己咋,
但又日日都唔記得帶相機返公司 

醒目開學勳章

好媽媽:你又唔係唔知...
我係超級生草藥嘛 :tongue:  
都係honey好,由我點嗡都得...

係啦,西施,我都係咁諗
唔知佢走在去邊!莫非佢又病左.....
好掛住你呀,生草藥好拍檔....
快d出來啦....
010好掛住你嫁....

mcphee
我都唔知幾時要交封相喎...
今日都星期四,我又無帶相機..
我諗住下星期一交囉...

醒目開學勳章

人家好掛住你 honey,
無你係到頂住,
得我比人嫁咋

做咩你又病左嫁...嗱嗱嗱...
快d好返喎,咪318又出古惑招喎

醒目開學勳章

honey
唉,人家一早咪發現你唔見左囉,
(看返前面留言啦)第一個揾你係我喎...
就係唔想你真係病,先唔提問你係咪病左囉.

不過無關心你係我唔岩...呵返先,
咁你點呢,有無看醫生呢,食左藥未.
訓下啦...重上來...呢個本來唔想講嫁...
:cry:

醒目開學勳章

好在重有mcphee同我一樣咁諗
McPhee 寫道:
yanma

妳個底花左嘛.

醒目開學勳章

梗係感冒啦,小心d啦.千其咪傳比囡囡.
你跟mcphee是不是住得很近呢?
不如下午你們四人(兩對母女)來個下午茶聚囉.
但可要小心自己d病菌喎...
當為你們一眾生病的好好祈禱
(yanma/oiyingdad/christina/maku...
願神保守大家都快d好返囉-無論是自己或是家人...)

醒目開學勳章

哦,我無收到Ms Jenny電話喎...
另外我今次都有訂CD,話晒最後一年!
又唔算貴,所以照訂囉...
單老師有喜

醒目開學勳章

天氣真係唔好...
今次,到仔仔發燒,唔知明天可唔可以返學囉 ...

yanma
哦...咁無食下午茶...食左飯未呢...
食埋藥無 快d好返啦...:-|

tramtram
無左你兩個,個個無晒心機上來啦... :cry:  :cry:
又無人比我落藥....好慘啊      

醒目開學勳章

yiuyo
係啦...先前同佢講故事,見佢係有少少鼻水...到頭先訓時,我一摸佢先知佢發燒-99.7C,算係少少燒,老公話唔好咁快食藥住,只係飲左水比佢訓左啦...但若明早起身都有燒,就無得返學啦....

醒目開學勳章

佢話唔要貼喎...
貼親佢會醒嫁.....
但我估佢唔會自行退燒,
明天好大機會返唔到學...  :cry:

醒目開學勳章

唔知啊...星期六都未必去到...
今日真係要早閃啦...
‹ 上一主題|下一主題