用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年1A班入黎傾下啦!!!
樓主: SPRING_BB
go

08-09年1A班入黎傾下啦!!! [複製鏈接]

hi. My daughter name is Kitty Cheng

原帖由 snoppy 於 08-9-12 08:26 發表
hi all,

我都唔知帶咩書,我叫女女全部放係學校,太重了,唔好帶回家. e 家暫時都好輕鬆下.

另外我女女早上第一個回到學校,佢話好多同學仔都叫好熱,要等ms. ip 8時到課室才開air-con, 如果prefect 姊姊係到先開fan,  ...

我叫我女星期五帶中英數gs書回來幫佢溫習

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-17 15:49 發表
你地小朋友入到邊個 club.

只join 左 English o個個, 我地住kln,跟校車走,留校o的活動冇人湊放學,好麻煩

原帖由 SPRING_BB 於 08-9-17 14:01 發表
Hi Jennifer

My daughter told me that water which she bring is not enough and she can't go to re-fill it when she take lunch. very poor.

我女都係學校自己加水,冇問題喎. 我番去問下阿女係邊度加水先.

原帖由 snoppy 於 08-9-17 18:47 發表
1A有5個來自SMMKG. The toilet is very dirty, 由其是係操場果個.全日都唔去都好難忍下.

阿女又冇話烏joe 喎

你地覺唔覺好難同阿女睇手冊呀?
好似尋日o甘,
3.係學校做左,冇帶番o黎,一時又話老師收左
4.阿女話係學校read左喎(都唔知係咪)
5.corr(pen)又話改左
6.背聖母經(done at home)

成個書包"吉"o既,得本手冊.

原帖由 jenniferpl 於 08-9-24 20:22 發表
Me too, there was no letter being brought home.
Let's see if she has left it in the drawer.

我女帶左公益金o個張番o黎

想問下大家,你地會幫女女買長/短o既校褸呀. 都唔知買邊件,或者兩件都要買呢?

原帖由 twu_hk 於 08-10-16 15:17 發表

路過比意見, 長個件褸上落樓梯同校車會幾論盡, 除非囡囡好高, 如果唔係短個件都及膝頭, 而且可以拆出來, 活動性大d, 我都係買短. 襪褲唔記得什麼色, 好似白同保藍. ...

謝謝,我女都係細細粒,甘我可以買短個件就得啦.

Class Teacher Ms. YIP 都仲係未返學,我女話佢有左bb呀,我估如果係甘,可能冇甘快番o黎.
‹ 上一主題|下一主題