用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV 根德園 Interview Sharing
樓主: fatkk
go

KV 根德園 Interview Sharing [複製鏈接]

我唔係好熟路,剛好2.15到即指定時間,係門口巳經好多人同1個外型好古老既公園,有d 小朋友玩,因我太趕,所以見門口寫住2.15公既指示就沖去登記,d 老師都好有禮貌,好有笑容,一大班家長坐係
chair 度等,好快個嬸嬸曾叫去某張枱in.d嬸嬸都好禮貌,好有笑容2個老師,1個問仔仔,1個問家長,首先曾問小朋友叫咩名,ar 仔無答,跟住問家長平時邊個照顧小朋友,曾食d 咩,又真係好嘈.好快咁拎本故事書,問d 圖畫係咩,好快又拎d ........又叫ar 仔唱歌,last 老師我問佢?唔答咩名,好快咁叫我可以離開.無得睇校舍,無介紹學校,全個interview 都係快,到走時有洗手間都係好舊,但都係清潔既.林走又有個公園仔都係好舊,無咩colourful,全程within 15mins.
呢間學校比我既感覺,一定係香港人開辦,好有效率,好快.

回覆 #2 bb123321 的文章

bb123321 請問你朋友人工係未唔錯.8下,d miss 既dia 好閃下....

KV D 老師都幾注重小朋友唔six/唔 答既問題,佢地好強調 住問"你叫咩名", 跟住又 住問我小朋友 唔答.嘩你係1 個資深幼兒工作者,我諗你都知ka la, 佢地又無warm up 過, 講真佢唔 , 我都 我去其他好普通既幼稚園,都有老師介紹下,校舍n 教育方針, 呢度無wor, 可能,校方諗人人皆知,唔洗再講
kv 有咩好呢 ,唔通其他幼稚園train 唔到kv 有既野.

kv fans 你地唔好 ,因真係個人感覺.我只係share 番果日既感想.

‹ 上一主題|下一主題