用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II

就是以前没有好好的休息,晚晚做功课/温書到3-4 點,
所以年记大了, 身体就出现這麼多毛病 :  :  :
我不是嬌滴滴, 而是体弱乍

我以前剛到日本時, 我地一班較窮的留学生,為了節省錢, 租一個較平没有bathroom, 比較地簡樸的木屋房子。
日本其實不是我們想象那麼富有, 只是小部分,
有好多人, 重住在較簡樸的木屋房子。

木屋没有bathroom, 房没有冷, 熱設備, winter冷到睡吾到, 夏天又熱到睡吾到,還有, 有大車行過, 整木屋就不停摇晃,好难入睡。
2/3人住在在40尺的房, 十幾人同住一木屋, 每天要輪toilet, 出外洗操。
這個体驗, 令我更加珍惜所有, 努力向上。

所以, 我都想自己小朋友参加類似的体驗。

吾要向我致敬, 我開頭試過太辛苦,做partime 洗碗洗到手都損/脚累到好似吾系自己,返到家就哭,想過give up架 , 好彩最後都顶得到。

必必

我都想仔女夠年齡捉他們去做暑期工, 要佢捱下, 要辛苦至有人工, 有錢駛.         

yanyanmama
要多多休息啦

TRAM TRAM
PLS CHECK YOUR PM

christina
婆婆都病呀, 希望快d没事啦

yanyanmama 寫道:
各位午安!

睇完醫生啦, 喉嚨炎加淋巴腺發炎, 比星期天聲更沙

必必

哇....你的想法同我差吾多, 我希望女女可以學到最少8級琴,
同學埋游水救練牌,将来讀書吾成, 都可以靠這為生   

tram tram
吾怕, 有我地一家陪你在ymca渡過

tramtram 寫道:
010 寫道:
做返統計先(請大家自己update):
計計下貪玩BK之友來緊聚會有: 
401 oiying 生日會
010 1大1小
tramtram 2大1小
maku 2大2小

519 童話榕樹頭
010, mcphee, yanma, yiuyo, christina, keikeima, tramtram

630 觀煙花大食會

???? 創興水上活動wild camp
[/quote]

必必

我最想女女/仔仔大了當醫生, 因自己一家常常病,
老公前天同我講, 由04年中---07年, 我地一家已claim 左 5萬以上     
如果做到, 一年可以節省吾少   
又等我發下夢先

必必

我没揾够小朋友将来的洗费, 更可况我地退休/将来的醫寮费用     
重系努力中......   

tram tram/010
我都覺得自己好乖, 吾曳  

hi 010

傻豬, 我地真係唔曳呀 ? 只係長氣d.
我地所講所做都係為仔女 & 頭家..
好乖就真..    [quote]
010 寫道:tramtram
女仔壞起上來係比男仔曳,我好相信,
你見我地幾個媽咪幾曳就知啦
[/quote]

tramtram

我未抽呀, 因我没物中奖命, 最近朋友都叫我地抽中糧, 估1/20 之chance,
我等005   $132再入   

我老公公司cover$ 50000,
另外重有$1-2万 针求/中醫没得cover架   

tram tram
富贵险中求呀     

一年claim得五次, 怎样够呢?  最近我日日都看着中醫  

hi maku/010

近排通過中醫病假紙, 咁公司醫療中醫診金有無得 claim 呢 ?

必必

恭喜,恭喜,仔仔升班   
記憶中,初三同中一都難升, 要繼續努力先得

各位

5/19 我有份做畢業禮義工 2:15-3:15要返校開會議    

tram tram
多謝報料

各位

你地記吾記得每年要交多少張學生相比學校??
我的記億好似要十幾張 要影定2打岩吾岩呀?

我就係收到學校回條, 問影唔影? 吾知訂一打/2打好?

010/McPhee

原來訂一打就夠, 明白喇, thank you.

good morning

yanyanmama

好返未?

oiyingdaddy
遺失了電話, 好繁wow   
‹ 上一主題|下一主題