用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

想請問唔得閒去"新生閒介會"有無問題?會否影響學位去留?

kae

我係收到邀請信出席"新生簡介會",重有話當日會開放課室比小朋友適應下添,不過我個封好似唔係7/5而係4月份的。最幣封信唔知放向邊樹。

kae

vivianjasper 寫道:
Hi, Valerie媽媽

其實學校收咗我仔仔係下午主流班,我想比佢去讀國際班,因為我想佢英文、國語叻啲,不過學費貴一倍成$3,600一個月,崇真原來04年9月係第一年開始有國際班。你覺得有冇咁嘅需要轉班呢?請指教!

我都係報左國際班,但重係考慮當中,因為我同老公都各有所屬,唔知點好,但多數要睇佢頭啦。

其實我覺得如果經濟上ok的話,當然比佢讀國際班好d,但學費相比讀國際學校就差唔多,但我都無揀到國際學校比佢讀,最主要係唔想佢成日痴住d鬼law(絕無岐視成份,純屬個人意見)。

同埋鐘意學校超多課外活動而且價錢合理,起碼唔洗我地d家長週圍搵咁辛苦,返學校上課外活動都放心d啦。

kae
‹ 上一主題|下一主題