用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼兒園--->幼稚園
go

幼兒園--->幼稚園 [複製鏈接]

Re: 幼兒園--->幼稚園

我都有相同問題,聽人講小朋友要有一樣尊長架,真的嗎?
Cheuk Cheuk Ma :wave:

Agree w 2mings,
至於全職媽媽+工人哩part我就死火喇,因我打算由佢n1開始唔要工人,一早由老公駕車由屯門家送去我媽觀塘返學,老公放工6:00p.m.到達學校揍放學車回屯門家,我又要返工,咁樣俾老師知道唔知仲肯唔肯收佢添架!

學勤咪咪,
嘩!去日本玩咁好呀!咁細個搭飛機會唔會好煩架!呀仔今年8月尾入2歲班(7月頭出世),老公想9月尾帶佢去日本玩5日,我怕佢剛剛適應返學,去完旅行後唔肯返呀,其實有冇問題架!?

我同老公稔住呀仔搭飛機時俾奶佢飲,咁可能耳仔會唔塞掛!提起帶野我都怕,我地想去7日東京,住民宿(東京小套房),有獨立廚房及TOILET,訓地架,又平,咁可以自己煮野俾呀仔食(佢唔可能餐餐出去食)!推車仔!?佢識行已唔再坐車仔喇,不過有時都要抱,唔帶車仔方便些喎!

bullbull,
我都煩緊哩樣野,雖然佢出年至讀幼稚園,但又想轉間好的幼稚園,最敝係大部份幼稚園都係半日制,我係WORKING MOTHER,點攪呀!

bullbull,
CX below 2 yrs. old babies are only pay tax, fuel charges & other charges (no need to pay flight net price) because they will not give any seat to them. If they can offer baby-seat to you, the seat should be under the T.V. screen. Fortunately, I can apply sub-load CX ticket (10% of full fare), not confirm ticket, so, depends on the loading (seasons). Means, I cannot use it during holidays.

daydaybaby,
幼稚園不是要足3歲至收咩!?

cherly,
你正正講出我的心底話,半日幼稚園,真係唔知下午邊個睇仔,個個老人家都唔肯,又叫我地生,好煩呀!

Dear all,
請問是否大部份小學都收回同區的幼稚園學生架?

請問那兒查到我屬邊區,因我媽住官塘而想呀仔在藍田讀小學;另外,考幼稚園時,如問呀仔(現在21個月大)住邊要唔要講大話?因我住屯門,每日老公駕車送返幼稚園[官塘(今年幼兒園)�藍田(未定轉唔轉)],放工準時6:00pm前車回返屯門,如唔講大話,會否影響入該校!?

cherly,
咁如果以我既情況,想入藍田小學又如何?要唔要選定同區幼稚園先呀?

I go to toilet la,我放5:00pm.bye.....see you....

又係我呀!簡直痛到死呀!
真的see you la!!!!
‹ 上一主題|下一主題