用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPN's parents
樓主: fatping1
go

SPN's parents [複製鏈接]

thx... 丫 .. 我個囡係工人帶返學丫.. megan 班房係隔離?

我而+都開始搵d class比佢上啦... 岩岩tomlee call左我阿囡夠年齡上music wonderland...

原文章由 bobomegan 於 07-9-14 18:04 硐表

PUMPKIN_MAMA:

東山d英文係外國人教,但我無報英文。我只有報spanish 同普通話,我個人覺得唔錯,教megan那兩位老師都好有心機同耐性。

其實返spn真係好好,但無理由返左成日學重要呀女去上堂,所以星期六真係超忙!

我星 ...

EEEE.... kahei返緊丫? 好唔好? c啦... 個姐姐同我講好似11月10開學.. 忽然醒起.... 個日好似學校去旅行丫...

原文章由 KaHeiBaBa 於 07-9-17 01:30 硐表

KaHei o係 銅鑼灣通利 返o左差不多半年了, 下堂好似係第 24 堂(last 一堂), 老師話下一班要返成 8X 堂, 我o地重考慮緊, 俾唔俾 KaHei 繼續返 .......

megan真係攪笑丫....

我會係灣仔上... 個度好似大dd...

原文章由 bobomegan 於 07-9-15 11:53 硐表

Megan 班房係走廊尾,所以我每日都經過n1a 同n1b。e+重有d小朋友返學會喊,我個攔係叻既女就會叫佢地"唔洗驚,唔好喊啦,有琳琳係到唔洗驚架 !"  比佢笑死我呀,驚唔驚呀!

tomlee 都call左我,因為我地8月才夠3歲,可以去 ...

一齊去架...
有機會到時大家相認下...

原文章由 bobomegan 於 07-9-17 18:26 硐表

係咪係咪,咁我地有無份去架?

bobomegan

係丫..我聽姐姐講都仲有d小朋友喊...

原文章由 liuiris 於 07-9-20 00:05 硐表
Hi, everybody. Long time no chat as I'm very busy and
tired.

My daughter is in IA and at least 2 of her classmates keep crying...so Ms. MA and Ms. LEE are busy in handling
them. Sometimes, 1-2 othe ...

真係好攪笑... 企係度pee

原文章由 fatping1 於 07-9-20 13:55 硐表
liuiris,

When i bring my girl to school every morning, i also noticed there is a boy still crying while changing his shoes at the corridor... he is from N1A class... hope this little boy will adjust  ...

thx for your comment ar

原來上年係n1一級去jar
我地都好期待丫
可以睇下阿囡同d同學仔相處
話唔定我阿囡識得kahei丫..
你知啦.. 佢地有時都係playground一齊玩..

原文章由 KaHeiBaBa 於 07-9-21 17:35 硐表

原來重有兩堂先完, 不過我o地可以堅持到尾, 梗係覺得"好"啦; 老實講, 第一堂一定爆滿, 依家雖然唔係得番小貓三幾隻, 但上堂人數就肯定減少了 !! 我、太太、KaHei 姑姐、KaHei 阿姨 都有陪過 KaHei 上堂, 依我觀察, ...

我個囡都冇返成個星期學
都係發燒/咳/傷風
真係好耐先清丫...
大家都要小心身體丫..
原文章由 KaHeiBaBa 於 07-9-21 17:38 硐表

我就收唔倒風, 不過今朝見 KaHei 有少少燒, 我o地就決定同佢去睇醫生, 唔俾佢返學 !!

尋日收到買校服form
想問下秋季同冬季有乜分別丫?

OIC.. 唔該哂...

原文章由 BBTong 於 07-9-28 16:39 硐表
Winter one is much thicker and is fleece in texture.  Kids will not also wear the winter one always because it may be too thick for them.  I suggest you buy more autumn one for daily use and just buy  ...

多數會去...
都係個句.. 時間太長
不過今次好似多d野玩...

原文章由 bobomegan 於 07-11-28 12:09 發表
Hi:

大家會去家教會既新春旅行嗎?
好似幾好玩但d時間都好長;好似上似去旅行,我呀女返屋企要1日。

bobomegan

me2...

原文章由 fatping1 於 07-12-14 15:29 發表
Did u receive a memo from 古修女校長 saying no Christmas cards should be sent to teachers and Sisters to protect the environment?  I feel a bit awkward to receive such notice...  Too bad i have sent t ...

oh really????

我都好想睇丫...

原文章由 fatping1 於 07-12-14 15:26 發表
THB,

Yes, my girl is singing some Christmas songs at home which she learned at school, are those related to the performance on Dec 18?  Is it just internal only, no parents can be seen?

Thanks!  

...

想問吓.. n1-n4係咪同一個先生跟足4年?

好得意丫.....
我都想快d有得睇

原文章由 KaHeiBaBa 於 07-12-15 21:59 發表

學校應該會將剪輯過o既短片擺上網, 地下大堂亦都會有得睇; 此外, 全年校園生活o既 DVD 就一定會完整奉上 !!

舊年印象最深刻, 當然係 黃老師 "渣"住個咪, Charlotte:"耶穌出世喇, 我o地好開心呀 ......."

剛剛再睇 ...

甘就好啦
唔駛怕阿囡到n2又要再適應過..

原文章由 KaHeiBaBa 於 07-12-19 12:39 發表

呢個問題我o地都曾經問過老師,佢o既答覆係:"如沒有特別情況出現,老師會跟足小朋友4年。"

ratiio...大約1/4係男人.. 而+我囡班內

長假期...咪christmas/cny個d
summer都係一個月度

phonics.. 我就唔知啦.. 我個囡都係n1

原文章由 hanahaha 於 07-12-19 12:43 發表
hello all SPN mami!

想幫阿仔報SPN, 但係見你地好似多數都係生女, 想問下SPN既boy to girl ratio如何?我怕男仔既機會低d.

另外,除summer vacation外,學校會唔會有其他長假期?

我知SPN好似N2開始有phonics class, 想 ...

係丫... 我都冇打返去問
姐姐已經去拎左被回家
老師都講如果有發燒徵狀都要打番去報告

原文章由 fatping1 於 08-3-13 13:46 發表
Thank you!  The SPN website is very updated.  
‹ 上一主題|下一主題