用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 瑪莉諾修院學校升班要求(emoji)(emoji)(emoji) ...
樓主: yokolws
go

瑪莉諾修院學校升班要求(emoji)(emoji)(emoji)   [複製鏈接]

esmetam67 發表於 23-12-1 08:53
回覆 HK-MAN 的帖子

But after I went through the information here, I think this is the style of MCS ...
MCS 美好既一面你都可以去睇下..從來都唔好只信討論區,因為打字係唔需要負責任的.再比啲時間! 你女叻學術讀邊間都應該唔係問題, 心太累就轉校啦,一家人搵到共識最緊要.

Vana 發表於 23-12-1 10:23
都中學啦,咁大個你放下手啦,中學同小學根本就唔同,無得咁樣比較,好多野都要佢地自己負責番

好多都唔 ...
超關心仔女好正常,特別係剛升中. 你都知近來學童跳樓問題幾嚴重.至於用什麼方法去幫小朋過渡又真係好講技巧.大家都加油啦!

esmetam67    發表於 23-12-1 11:22

Rpp 發表於 23-12-1 11:06
小朋友性格問題,我個轉新校都好多朋友,社交同讀書從不插手,如需要補習就俾錢,從不擔心。
...
轉去邊間?讀得開心嗎?

medicine 發表於 23-12-1 12:36
傳奇
升中棄SPCC入紅磚.
可能唔想讀男女校呢...最top既學校任佢揀,人中龍鳳啦...

esmetam67 發表於 23-12-1 14:10
回覆 xilihoo 的帖子

class teacher is one of the reasons.  Whenever send her email or the student as ...
好多人都理解的,請放鬆!試下手寫信親身約見!...大膽一問你女一向有冇社交問題?

Rpp 發表於 23-12-1 14:14
唔好咁講,佢一直都同朋友,依家新校同學講混左入去。真係符碌但運氣真係特別好。依家成績先叫穩定啲,當 ...
6 70分 DG 都肯收,一定有過人之處...

esmetam67 發表於 23-12-1 15:09

she is very normal haha i think just the "circle"
哦,原來係咁,原因係冇話題.其實冇共同興趣去建立話題及友誼唔緊要既, 最緊唔好覺得人地浪費時間去追星唔讀書唔喜歡人地. 大家平靜客氣過自己生活都幾好吖...

mcl233 發表於 23-12-1 15:25
返學放學,去到畢業就ok,冇必要對老師/學校太有期望,佢比唔到你,你自己去搞掂,現實就係如此。佢有料, ...
最緊要唔好比機會老師針對自己....

esmetam67 發表於 23-12-1 15:36

she loves reading and get along with classmates well. she has several good frien ...
其實你女而家情況都唔錯吖,讀書叻又有志同道合既朋友.,教懂佢放鬆就得架啦.

esmetam67 發表於 23-12-1 15:45

thanks, but i still want to change...

go ahead...support!選擇自己認為合適的去做吧! 唔需要停留在黑洞(你認為)等天亮. 多留一秒多一分痛苦!

Rpp 發表於 23-12-1 15:54
我一直都覺得你好有經驗,很多事情你都洞悉到,有啲佩服你,我女講千萬不要得罪老師,同學,老師將來改卷 ...
我冇經驗,你教女叻我好多.我佩服你先啱,但唔羨慕你女咁叻.我冇計算過考試1分半分,將來是否你上司....我只係覺得就算你將來做佢上司,日日都見住個下屬都對你黑口黑面都會好過.

esmetam67 發表於 23-12-1 16:03

going to have admission test of other school soon and she agrees to go...
優才?
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊