用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中交流區 - 屯門
樓主: khmama
go

升中交流區 - 屯門 [複製鏈接]

其實真係好難揀,我淨係諗第2個志願已諗左幾個星期,因為第2志願真係非常重要,最後決定都係揀中中,但無耐,唔揀中中,又可以點揀呢,朋友話我不夠上進,其實唔係上進就可以派到一間好的學校呀麻,到時派到一間唔好的中中,又要叩門,叩門又唔係一係容易的事,每間學校只得一,兩個位比非常突出的學生,自問邊夠人爭呀.

原帖由 paklamryan 於 10-4-25 18:32 發表
知道了, 謝意你的意見, 宣道放左係第八, 頭五所學校如下 :
1) 田家炳
2) 譚伯羽
3) 屯天
4) 辛亥年
5) 馬可賓

有其他媽媽比d意見我, 好嗎 ?

另外, 我想問下, 跟住起碼都要選多 15間, 有冇意見比到我參考 ?

...

我相信每間學校都會比意見如何選校,請問你地會唔會跟呢?因為如果跟,第二間已要選中中,真係唔係甘開心,但唔跟,又驚會派得唔好,點算呀?

第3至10要band 1尾至band 2尾啦,其實我覺得屯門放第2,3都ok的,可能你老師想你放第2,就保守d,你老師有無教你剩餘的英中應放係邊到呢?

原帖由 Skywan 於 10-4-27 09:57 發表
阿仔班都系咁..., 小兒為 BAND1 全級:12-17名, 老師 BAND 1: 1-28名

老師http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=109&cb=11224479&n=a136fd19的意見是 :
1.  可選英中(7選1)
2.  中 ...
‹ 上一主題|下一主題