用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇言語偽術,7X% 學位?
樓主: 小福媽媽
go

有冇言語偽術,7X% 學位? [複製鏈接]

Cheeselover 發表於 19-12-7 08:01
坊間的確很多利用數字來包裝事實的糖衣陷阱,但你又能說錯,唯有自己花時間發掘更多資料,"懶人包"只是 ...

從另一角度看,多人"盲信"嘅話,自己才容易入到理想之中學呢!

王家爸爸    發表於 19-12-7 18:49

小福媽媽 發表於 19-12-6 23:47
請幫忙睇下

請問邊間中學,想睇埋佢份"校務報告"才可評論。thx.thx

小福媽媽 發表於 19-12-7 17:57
hkpapa852 真係勁,一張相已知邊間中學,我地不是在學,只可以用網址搵資料,再揾真d,見佢學年23人入左8 ...

可以講邊間嗎?

單睇兩年的級人數已經有10人以上的差距。人數少咗咁多,每少一人百分比的上落可以好大。

YmOra 發表於 19-12-7 18:05
可以講邊間嗎?

單睇兩年的級人數已經有10人以上的差距。人數少咗咁多,每少一人百分比的上落可以好大 ...

估計:
2017-2018之級人數為::120人
2018-2019之級人數為::109人

那麼,2018-2019每多一人入U,就有接近1%的上落了。

Poyau 發表於 19-12-7 21:56
女校要有數據支持······
九龍城 聖家 / 九真 / 培道 如何?

個人認為,這三間中學各有特色,就算單單以DSE成績作選擇亦各有各"優勝"。

Poyau 發表於 19-12-7 18:55
智勇勤奮 創此佳績

小妹才疏,未能猜透。哩兩句係咪該中學的校訓呀?!樓主咁神秘,或者樓主出帖都只係想問小數人,唔打算給其他人學習呢?!
‹ 上一主題|下一主題