用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有關高主教
樓主: Micky
go

有關高主教 [複製鏈接]

有關高主教

Can anybody give me some info on :

教學模式
老師質素, 愛心, 耐性
程度
校風
壓力
功課量
課外活動

我內心一直有個疑問, 其實活躍的小朋友是否能夠讀到傳統小學的呢  

Re: 有關高主教

大眼仔mama,

Thank you for your reply.

另外, 仲想問下, 轉咗全日制之後, after lunch 係仍然教學, 定係課外活動的呢?  課外活動的費用貴唔貴?

每年測驗考試多少次? 是否計名次?

還有, 聽人講大部份學生家境都唔錯, 會容易造成物質比較, 事實係咪咁呢?  唔該.

仲想問多少少, 學生讀得開唔開心, 會唔會谷到悉眉苦臉?

校規是否很嚴?

除咗academic, 老師關心學生嗎?

有冇人可以答下我, 學生讀得開唔開心, 會唔會谷到悉眉苦臉?

校規是否很嚴?

除咗academic, 老師關心學生嗎?

學校著重sports 嗎?

咁活潑好動的小朋友咪唔適合  

morris_mama 寫道:
我所認識,Raimondi 係好傳統既天主教學校,仲意小朋友有禮服從同謙恭。吾知甘形容貼吾貼切呢。Please correct me if I'm wrong.

大眼仔mama,

Thank you for your info.

Your info. is very useful.

btw, your son is very smart.  
‹ 上一主題|下一主題