用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Vic k1 interview
樓主: nmcnmctwi
go

Vic k1 interview   [複製鏈接]

3wa4 發表於 17-11-12 23:07
大家参考
多謝分享!
請問有冇人知點解上康只收10個PN 咁少?同埋上康好似冇開K1-K3, 咁小朋友讀完PN有冇得升去其他分校(如中康/下康)的K班?

Florence4Leung 發表於 17-11-23 11:36
回覆 healthno1 的帖子

吾知道, 要等11 dec 公佈結果..
吾知道, 要等11 dec 公佈結果..

我身邊有2個朋友都係N無人仕, 係過去2年都有小朋友入到, 所以不一定的

Florence4Leung 發表於 17-11-23 12:17
回覆 blueaqua 的帖子

係咪小朋友好醒目?
其中一個係好活躍非常坐唔定的類型, 又唔係好肯講野的細B, 咁佢INTERVIEW 時係唔係好醒目我就冇問到朋友咁DETAIL 啦, 不過佢係10月細B, 當時IN N班入的
另一個朋友的CASE仲搞笑, 佢正式報名的PERIOD冇報, 去到5月先打去學校問有冇位, 學校話冇就即刻叫佢第二日帶埋小朋友去IN, 好快就收咗

所以唔一定係有關係人仕先入到, 各位加油!

healthno1 發表於 17-11-23 17:11
請問N無 指冇sibling讀vic?
定係父母唔係專業人士?
我覺得N冇係指冇SIBLING在讀或係畢業生, 父母非舊生OR職員, 唔識得校長OR老師(唔係靠人仕關係)而收。
至於父母係唔係專業人士, 有D難界定, 我兩個朋友都唔係大眾公認的專業人士(唔係醫生律師0個d), 做金融或自己做生意咁算唔算專業人士?

healthno1 發表於 17-11-23 21:46

金融算專業人仕,

其實好多大學畢業生都可一畢業冇乜經驗就做金融,我自己就唔會界定佢地係專業人士啦,anyway我想指出嘅係,父母的職業應該同n冇係冇乜關係的,我另外有識得有朋友係full time mum 個小朋友一樣入到vic
‹ 上一主題|下一主題