用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 究竟小三TSA/BCA為咩?
樓主: Vanadium
go

究竟小三TSA/BCA為咩?   [複製鏈接]

引用:Quote:shadeslayer+發表於+17-2-11+00:43+

原帖由 MrBeast 於 17-02-11 發表
annual perf review 似p6 tsa.  p3 tsa 就似中期review,若trend indicate 不能meet target,老細可以善意 ...
咁重點係有無大聲落單叫炒尤先,無,即係無落單,無落單最終都係食唔到~~~

引用:+本帖最後由+Vanadium+於+17-2-11+11:28+編

原帖由 Vanadium 於 17-02-11 發表
教育局咪幫咗你D囝囡左交學費囉,都唔算毫無機會 ~~~

引用:+本帖最後由+Vanadium+於+17-2-12+11:41+編

原帖由 Vanadium 於 17-02-12 發表

或再補充一點,有個S版友成日想講學校好老師勁,自然可提升 ...

你D道理幾奇怪,你聲稱自己係大學做,同理,大學內所有學系全部要係精英學系?? 學生全部係精英生先可以留校?? 究竟你明唔明乜係有效管理?? 良好管理下要全部係精英人才??

仲有果個Y理,減少一半人口,其他人要做埋另一半人既工作?? 少一半人,即係人口改变,亦即係結構改変,係對每一個人既工作重新分配,對嗎?? 関精英乜事?? 工作量变成2倍 ?? (用殺人去做例子,痴左線乎???)

引用:+本帖最後由+Vanadium+於+17-2-12+11:03+編

原帖由 Vanadium 於 17-02-12 發表

說實話,TSA都唔知關唔關我事,不過我仔女要讀小學,我有能 ...

又可否解釋吓,興趣班 同 中英數(TSA)既成績有乜直接関係?? 咁多網友已經追求中英數補補補,若興趣班有助於改善成績,呢個係盲點既突破,咁可以令佢地重回興趣班系列,唔使只集中 中英數。莫非...學鋼琴 可改变一切 ~~~

b3410 發表於 17-2-12 15:08
我都覺得幾奇怪,大學裏做點解會搵色情騙案之類來做例子比喻。大家討論的係學生,教育,學校,舉例子唔該都 ...
網上虛擬事情太多了.....想做乜都得.....

hkpapa852 發表於 17-2-13 15:37
引用某些非地區熱門小學既校務報告資料:

15-16學校報告
都係要取消TSA...我估

Vanadium 發表於 17-2-14 11:06
用個人經歷否定別人經歷及感受,根本不合邏輯。

有人覺得TSA增加壓力及影響學習,有人覺得無,係好正常, ...
你又用錯例子....吸煙好與壞...無医學上支持??

先搞好自己D邏輯啦 ~~~

MASAYA  有醫學支持之前,係冇   發表於 17-2-14 13:01

Vanadium 發表於 17-2-14 13:01
係……仲係講緊你食唔掂都要學食,學唔識係教個唔好、學既唔夠勤力。呢個世界咁多食物,係要人食花生,佢鐘 ...
Quoted :

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3412960&pid=44204578&fromuid=1443469

Vanadium 發表於 17-2-14 13:08
請指出我引述過關注組d咩資料?

佢地提供佢地既感受,我同樣唔會覺得係全部,至少唔係講我,我無佢地問題 ...

咁唔係全部....已夠代表性 ??....

Quoted :

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3412960&pid=44204578&fromuid=1443469

MASAYA 發表於 17-2-14 15:32
我係咪可以當你認同局方舊酒新瓶,重推有害食物?

不如試下建議全港老師合作...罷操TSA相關工作....咪知道EDB點有計劃害學校/學生囉
例如....無操TSA下....殺校...迫走校長/老師...等等...佢地又工作量正常番
學生又亳無影响....又有証據證明EDB既陰謀...廢TSA都大條道理

有害食物就無謂去試食...放入口可以死人....唔操TSA唔迫學生係真理...要支持吓 ~~~

MrBeast 發表於 17-2-14 15:46
講起吸煙,介紹套documentary 給大家 merchants of doubt :
https://youtu.be/cJIW5yVk__w
無興趣...我唔識吸煙 ~~~

MASAYA 發表於 17-2-14 15:56
我問你係咪咁諗啫,討論左廿幾版,支持TSA一方都話改個名一樣照操,所以取消TSA冇用嘛,呢個係你地論點喎 ...

你論點是否有人唔中意食花生....去假設包裝物料有毒
唔理花生是否有害...問題出處...去嚴禁賣花生...對嗎 ?? ~~~

MASAYA  唔係   發表於 17-2-14 16:07

MASAYA  唔係   發表於 11 秒前

答得好 ....得"唔係"兩個字

這...正正可能反映現狀...."TSA"...."反對" 呢兩個字...代表一切 ~~~

MASAYA  請繼續   發表於 17-2-14 16:11
‹ 上一主題|下一主題