用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) ...
樓主: mumepen
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) [複製鏈接]

Re:啟思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)

hi wawa,

岩岩去睇完中學校服, 個色同風格都好似, 不過唔一樣.

今日聖經金句: 第一課 好撒瑪利亞人 當孝敬父母 又當愛人如己 馬太福音19章19節

上星期去之哇, 聽朝再去.

妳地上左咩節目呀??

hi bellyeung,

唔該晒, 好成功哦~~

hi all,

係我請bellyeung幫忙映相同整上黎(因我映左都唔識整 )

hi all,

教務處話8月1日有得賣啦, 到時我去買完話妳地知.

條裙好考媽咪功夫哦, 呵呵~~

睇落d質地好似幾好, 好似去街衫, 會唔會貴過而家好多呢.......

呢2日整小食玩模擬小學真係頭痛, 原來有拎小食就唔食學校茶點, 尋日我只係俾左1小盒提子乾仔仔(餓到c), 今日整左新鮮提子/3塊餅/蝦條, 佢食剩4粒提子, 明日都唔知整咩好, 下星期仲有3日, 天氣熱又唔想整三文治/蕉/萍果......各位有咩好提意, tks.

hi all,

我會密切留意出品日期, 到時再報告. ^_*

hi LA,

好似係防水料; 妳仔仔下星期表演喎.

hi wawa,

真係似出街衫, 如果百零蚊套都ok.

hi all,

今朝又去左mega box, 冰場已開, 下星期先有開班資料, 暑假有無人有興趣一齊學?? 另各位去旅行既幾時出發幾時返呀?? 約唔約暑期聚會??

hi all,

我會密切留意出品日期, 到時再報告. ^_*

hi LA,

好似係防水料; 妳仔仔下星期表演喎.

hi wawa,

真係似出街衫, 如果百零蚊套都ok.

hi all,

今朝又去左mega box, 冰場已開, 下星期先有開班資料, 暑假有無人有興趣一齊學?? 另各位去旅行既幾時出發幾時返呀?? 約唔約暑期聚會??

hi wawa,

7樓未開呀~~

星期日下午我諗好多人玩, 個場唔係好大架喳, 我諗住閒日少d人(暑假少極都有限, 不過好過星期六日), 又一城$800/5堂, 呢度唔知會唔會平d)

係買粒糖都可以3粒鐘, 總之有消費就ok.

今日惠康開幕, 我掃左d小食俾仔仔下星期學校茶點.

聽日去海港城睇下個"zeven"書包有幾正, 睇bk個topic好多媽咪推介, 仲要話賣晒~~

hi kayiu626,

女女咁苗條實著得好睇啦~~

我地可以開始約, 呵呵~~

hi LA,

有生日會表演節目派左哇~~

hi BallBallMaMa,

尋日老公話仔仔頭髮厚要剪, 所以過左海(仔仔係筲箕灣剪開), 卒之去左太古城掃貨(永安大減價), 睇左有spi(勁重), chxxxx(都係重), 公仔款(無護背唔得但好輕), dr.kxxx幾輕喎, 今日或者會去海港城睇埋zeven, 再報.

hi BallBallMaMa /wawa,

哎, 前2日有無睇新聞?? 深水埗有人縱火燒左個生果檔, 就係老公個舅父既, 所以尋日call左老公落去整電, 搞左半日無得去海港城, 聽日同星期日仲要落去整, 睇黎都要下月先去得, 可能已賣晒~~

今朝又遲到, 因突然好大雨將隧可能又炒車, 停左10分鐘都唔郁, 焗住又轉去行清水灣道, 返到學校9:10, 不過大門仲未關因仲有校車未到. 我地都諗緊住既地點, 呢度真係隧道一炒車就c晒, 如果小學遲到就大件事.

hi all,

今日去左荷李活廣場, 又有3粒鐘免費泊車, 只要id上有1或0.

計計下仲半個月就暑假啦~~

hi wawa,

haha......呢幾日真係開始感覺暑假既氣氛, 好似輕鬆左d, 但其實暑假既活動都好多, 下下要送要接都係辛苦.

hi wawa,

係喎, 今日我地走妳仔仔架車先到, 點解呢??

尋日俾仔仔個玩具割傷我只手指(都好深), 打字都就住就住   

hi kayiu626 ,

真係好細粒, 邊個係妳同女女呀??

仔仔個同學仔去台灣買左個好似鴨仔型有幾個洞, 可吹既樂器, 係瓷做既, 有條長繩, 仔仔拎住fing下fing下, 我驚跌落地咪拎走囉, 點知佢同我斗力, 一搶之下個樂器真係裂左割入我手指, 流左好多血係地下. :-|  :-|

hi bellyeung ,

唔好咁講, 我仲唔好意思啦, 妳地咁遠拎返黎既禮物整到咁, 仔仔真係唔珍惜, 我已同佢輔導左!

只手係小事, 唔珍惜朋友既禮物先係大事.

hi wawa,

妳咁好眼睇到~~今日放學見kayiu &老公做落湯雞, 呵呵呵~~

今日有通告下月又綵排又畢業禮啦, 都係中學, 近晒我啦, 嘻~~

hi kayiu626 ,

去邊間in呀?? 祝成功!

我仔仔終於簡左新都城會所, 下星期六哦, order pizzahut同大家樂食物, 因場地消防條例只可60人, 但同學仔+老師+朋友+屋企人都超過80人, 所以都唔可以請埋呢度d朋友, sorry各位~~

hi all,

暑期聚會~~

8月 5/7/10/14/16/17/19/ 我ok

請大家講下得唔得.

地點可選mega box, 又或大家有其他提議??

[ 本文章最後由 IRON 於 07-7-3 14:31 編輯 ]

hi LA / DOUGLASMAMA,

唔好意思   

多謝   

hi all,

bk玩新花式, 好難睇呀~~~

嘩~~~新花式唔多識玩tim~~~
‹ 上一主題|下一主題