用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問:大陸造o既單簧管得唔得
go

請問:大陸造o既單簧管得唔得 [複製鏈接]

請問:大陸造o既單簧管得唔得

大陸造o既單簧管得唔得 ??
(A)琴行 : 大陸造$1,180;台灣造$2,780
(B)琴行 : 大陸造(中美)$2,430
tomlee : yamaha$2,900;台灣$1,900
因為學校提供個支成日都有問題,吹到亞囝好MON !!

Re: 請問:大陸造o既單簧管得唔得

Anybody know    

咁多位唔該哂!!   

kaka0814 > 中美合資果支都要2千幾呀!!因為我唔識,所以寫埋出lai請大家俾o下意見!!thousand thanks !!

yinyinBB >
學校提供個支係可以整,但要等.....等.....等。
簧片會有咩問題 ? 見到少少1岩1忽的簧片,我都會叫亞囝換o左佢ga la)
其實亞囝暫時只係學校學,出邊好多都要10歲以上先有班,(我個囝得8歲半),所以買支yahama真係1516,但係買二手,我又唔識,又驚俾人呃!!

Zoey > 暫時唔駛"萬萬聲"住o下
不過.....我都希望有1日佢會有機會用o既   
thanks a lot! please check pm. :

TIFFMUMMY > 1年3盒簧片 ,tiffany一定好勤力practice la!! 亞囝學校係用vandoren 2號,佢舊年1盒都用唔哂!! (懶)
點解會考2級,亞囝話會考3級喎   (不過要亞sir pass先得) !!

yinyinBB > 亞囝支clarinet係yamaha,由學校免費提供,但學校俾埋我o地拎返屋企練,所以要整一定等學校整。
咁應該買Buffet or yamaha好d呢 ?

kaka0814,yinyinBB > thanks a lot.

TIFFMUMMY > Last yeat I bought a pack of 10picese at Tomlee about $120/$130.
‹ 上一主題|下一主題