用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II
go

荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園除犬迎豬大聯盟II

囡囡說"糖果屋"很精彩, 巫婆最後做番好人, 是大團圓結局

yanma
我同囡囡看過幾次"明日劇團"的演出, 他們只得2-3個演員, 但是可以扮演很多不同角色, 對白, 表情又生鬼有趣, 連大人都看得很投入.

yanma
我見他們會放一個木箱在台中央, 箱內放有些道具, 在劇中穿插中打開取物, 而有一塊大屏風, 後面會放衣服, 布偶...等, 演員有時行來行去, 有時坐在箱面, 有時用布偶在箱上扮其他角色, 不知是否這叫桌面.

明天小童群益會最後抽籤, 今期打算報咩活動, 6歲可以多些選擇啦

yanma
唔好跳step, 答左我問題先啦

yanma

我跟妳相反, 是先看活動, 如合適才入去抽籤, 所以看看妳有什麼推介

i see......

010 寫道:
mcphee
你留意一下,
honey 的 思考� logic 係跟我們有點不相同嫁 

[quote]
McPhee 寫道:
yanma

我跟妳相反, 是先看活動, 如合適才入去抽籤, 所以看看妳有什麼推介
[/quote]

運動會我要扮使力加, 囡囡做費安娜(靚女版)

yanma

亞囡無報小白兔好耐了, 今個星期日小白兔有咩大活動呀

tramtram

唔係christina打電話比我都唔知妳哋玩緊嘢, 重攪到咁大     
我已上星島日報網看到了, 是上年去科學館玩電腦時被人拍下的, 以為只作科學館做紀錄, 原來會見報

tramtram 寫道:
hi christina

如果咁 "陽" 要問過主人家好喎, 不過, 題目咁益智佢實無問題.[quote]
christina 寫道:
tramtram:收到la, 好清楚, 星期六帶比大家看看[size=x-large](要唔要晒大佢)比老師/學校觀看. ha ha.
[/quote]

yiuyo
傻啦! 誰能代替妳地位  

check PM 啦

[quote]
yiuyo 寫道:
McPhee
好啦,有人接收"星媽"個名啦, 星媽   
請check pm

tramtram
今次妳”紅”D喎

tramtram
咁多謝晒!今晚唔使買來看.
緊係要好好keep著, 重要過膠tim.

**大家可知一般報紙�雜誌都是翻舊料, not updated

yanma
最後無抽籤, 因為d課程�活動唔係太合適

yanma

咁絕,炒高價d嘛

yanma

都有想過,但要考慮時間, 囡囡還要午睡, 請給予活動編號看看如何[quote]
yanyanmama 寫道:
唔報關於小一個d, 都唔錯家

yanma
咁妳有資料就話過我知啦, 依家都要等後補

McPhee
家陣答你唔到, 後補啦, 阿囡要午睡, 時間又真係幾急

maku
咁多?? 我一般水費都係$300-400

christina

tramtram會 ”寶劍贈英雄”, 我當然要好好保存啦!

christina 寫道:
MCPHEE:你今晚買份報紙 keep住佢, 好有紀念價值架.

係呀, 佢哋用嘢真係唔慳, 真是一闊三大.

有次嚇c人, 見到佢用潔而亮來洗碗

maku 寫道:
yanyanmama

外傭吾悉幫你省   
我上次gathering 都講, 一支1000ml 的soap 不用2 weeks 用完,
一路洗碗...一路開住水,講了数十次, 先記得集齐碗先洗

yanma
我外傭用嘢豪過我呢, 又沒有環保意識

yanma
我哋見到就即刻改正她, 更要她將潔而亮放在洗手間, 免得她順手用錯(借口)

McPhee
佢用潔而亮來洗碗咁多, 但你水費只$300-400, 你怕唔怕

‹ 上一主題|下一主題