用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 赤柱聖士提反3rd 面試
樓主: Kavvathas
go

赤柱聖士提反3rd 面試   [複製鏈接]

引用:Quote:ngngachun+發表於+16-11-10+14:19+

原帖由 tttop 於 16-11-10 發表
I think not so soon as non related only started interview this week?
因為本人小朋友的同學話剛剛的星期一(07Nov)interview 完,之後今日同我小朋友講已有offer,唔知是否真係咁快者。。。可能我小朋友聽錯啦,謝謝回覆。

引用:我相信沒有那麼快,+因為面見時他們要求帶一

原帖由 catcle 於 16-11-10 發表
我相信沒有那麼快, 因為面見時他們要求帶一個回郵信封, 因為之前已用完, 這個信封是用來寄OFFER / WAITING  ...
又係喎,同意,同意。。。

引用:3+of+them+can+be+used+either.++But+headm

原帖由 catcle 於 16-11-11 發表
3 of them can be used either.  But headmistress speaks in English.
Headmistress你係指衛校長??

回覆:赤柱聖士提反3rd 面試

哈哈。。。。我睇到有點亂亂地。。。

引用:+本帖最後由+Nath+於+16-11-11+15:53+編輯+

原帖由 Nath 於 16-11-11 發表

其實扣除debenture & siblings , 2x 考生爭一個位,競爭都好 ...
你指第三輪面見成功比率?

回覆:catcle 的帖子

請問資訊從3rd interview校長口中得知嗎?。。。。。每日半小時,300人又真係有排interview.....又咪真係計了有債券及sliding 申請者啦。。。。。

引用:今日上網查下排名,估唔到全港只排54,有点

原帖由 HAPPIMAMA 於 16-11-11 發表
今日上網查下排名,估唔到全港只排54,有点意外!滿分10,主要是學術拉低得5!大家又認為呢間學術方面点?學 ...
其實單講排名有時好難說好或不好,最重要是跟小朋友性格及校方所提倡的教育理念是否認同才更重要。只是本人少少心聲。。。。

引用:去了3rd+interview,+校長話3rd+interview+

原帖由 catcle 於 16-11-11 發表
去了3rd interview, 校長話3rd interview 只有300位小朋友. 咁11月7日開始, 每一天大約半小時5位小朋友, 可 ...
其實想問問資料是否閣下3rd interview時校長說的?"每日半小時5個小朋友?‘’ "有300人3rd interview?"以及只上午interview??‘’

請問往年3rd interview result,一路出一路 call,還是最後一lot出?

引用:回覆+ngngachun+的帖子 係,+校長interview

原帖由 catcle 於 16-11-12 發表
回覆 ngngachun 的帖子

係, 校長interview時說300位小朋友進入3rd in.  因為我之前半小時有5個小朋友, 我 ...
謝謝回覆

其實是否一直繼續有3rd round interview啦。。3rd interview消息好似去到今日後便無人再提 。。。打從第一天得知的3rd round interview for those non related 小朋友日期是上星期一(07Nov)。。。。只有咁少日子?還是再早點便已開始?上年十一月頭已開始了見無關係人仕啦。。。其實本星期見的是否已算是2nd batch??。。。。

引用:回覆+ngngachun+的帖子 The+new+building+

原帖由 Jack0128 於 16-11-15 發表
回覆 ngngachun 的帖子

The new building opening ceremony will be held this week. I think they are to ...
哦…明白。。。謝謝回覆。。。

請問第一星期3rd interview家長開始收offer未??

引用:請問係唔係意思5個家庭家長一齊見校長??如

原帖由 HAPPIMAMA 於 16-11-19 發表
請問係唔係意思5個家庭家長一齊見校長??如果是, 一D用英文, 一D用國語, 一D
用廣東話, 大家可能聽唔明對方, ...
其實家長間三語是應該聽得明啦,主要係同校長談談,小朋友則在旁靜靜地,睇書,畫畫都應該不大問題。

好似有家長話重call緊人,但好似未有人話開始收結果信

係咪未有消息??

引用:I+have+called+the+school+yesterday+and+t

原帖由 jbread 於 16-11-22 發表
I have called the school yesterday and the lady said the Principle is still reviewing and still will ...
Thx for your reply

剛問過校方若校長覺得合適他們就會出信,所以叫留意信箱。大家都留意吓啦。

回覆:tttop 的帖子

Yes me too....

引用:+本帖最後由+drtklam+於+16-11-24+21:14+編

原帖由 drtklam 於 16-11-24 發表

I knew my friend has received offer letter today. I am  ...
都真的開始發offer啦。。。。。。希望大家一起早些收到通知啦。。。。

以上收到的3rd interview時間是否都係頭一星期??

‹ 上一主題|下一主題