用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園係咪好多媽咪嘅心儀學校呢 ...
go

聖公會幼稚園係咪好多媽咪嘅心儀學校呢 [複製鏈接]

聖公會幼稚園係咪好多媽咪嘅心儀學校呢

我住緊九龍區,但明年要搬去港島區(邊頭都未定),個仔出年九月要讀K1啦!但我對港島區嘅學校一啲都唔熟,只聽過St. Paul 和聖公會,我個係仔仔係咪聖公會好D呢?請幫忙。
如果要顧埋第日小一派位個網,係咪要揀灣仔區(12net)D樓?果邊係咪多男校呢?唔該。
:-D

Re: 聖公會幼稚園係咪好多媽咪嘅心儀學校呢

up!

則聞st paul直入k2 st joe喎...聖公會好似無乜著數,佢九月開左學都仲有位呀
feliciak 寫道:
我住緊九龍區,但明年要搬去港島區(邊頭都未定),個仔出年九月要讀K1啦!但我對港島區嘅學校一啲都唔熟,只聽過St. Paul 和聖公會,我個係仔仔係咪聖公會好D呢?請幫忙。
如果要顧埋第日小一派位個網,係咪要揀灣仔區(12net)D樓?果邊係咪多男校呢?唔該。

哦!原來係咁,唔該哂!又聽聞SPK一班大概只得一至兩個男仔架ja,係咪真呢?就係睇到有個媽咪話唔想個仔係女仔群中長大,所以揀聖公會喎。咁如果男仔要報港島區幼稚園仲有咩好嘅選擇?st. joe 好似只係由K2上,係咪?
‹ 上一主題|下一主題