用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑假去玩小太空人計劃~
go

暑假去玩小太空人計劃~ [複製鏈接]

暑假去玩小太空人計劃~

大家搭巴士有冇睇到電視有講小太空人計劃呀!? 我想同個仔報名呀,我聽人講真係可以去美國受訓架~? 想請問有冇人幫仔女報過名架?? 有咩特別要求架~ 點樣報名??我想俾阿仔去開下眼界呀~?同埋趁暑期俾佢去學下野~

Re: 暑假去玩小太空人計劃~

聽人講, 好似英文叻, 機會會大d, 有沒有人知道面試問什麼問題, 有沒有貼士提供呀?

大家分享下都好, 等個女考完試, 就差唔多準備報名啦.

請問參加需要幾多$? 同去邊度報名?  謝謝!!

英文係咪要好流利先得?

入到圍先算啦! 入唔到都唔駛面試啦!

要參選, 先需要以今年的題目, 用英文或中文寫一段文章、或畫一幅圖畫、又或設計一個模型。 要突圍而出, 殊不容易。
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

真係好難入圍? 係咪名校先會考慮的?
我拿了單張, 話6月24日交作品去美國萬通亞洲辦事處.
其實我個女以前都未參加過, 當比她玩下都好.  :

交作品個度, 係咪整摸型好d呀~? 好似認真d咁, 有冇人有tips呀~?

Another summer program in USA offered by HK Study Tour Centre

Nasa Kennedy Space Centre & Disney World

http://studytour.hkst.com/hy_usa_home.asp

嘩~ 要三萬蚊咁貴~??? mass mutual 個個好似係免費喎~

前兩日聽到個傳言, 話唔知係咪要係佢地保險的客人, 就會容易入圍一d...
有沒有人知道係咪呢?
‹ 上一主題|下一主題