用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 今年有很多根德園學生入了男拔, 有無人知有幾多呀? ...
go

今年有很多根德園學生入了男拔, 有無人知有幾多呀? [複製鏈接]

今年有很多根德園學生入了男拔, 有無人知有幾多呀?

男拔有幾多班呀?

Re: 今年有很多根德園學生入了男拔, 有無人知有幾多呀?

聽講今年其中有一班有3個男仔入咗, 大家有無多d資料呀?

5班=150人
IncyWincySpider 寫道:
男拔有幾多班呀?

人地父母,幾多人入又有甚麼關係呢?
就算有9成人入到,同你兒子入唔入到係完全無關的....
再講,人地收生係全港性,唔好咁天真以為入到邊間KG就OK先得o架...........

[quote]
聽講今年其中有一班有3個男仔入

唔係我個仔呀! 坐我隔離嗰個同事有個好smart既仔, 係根德園成績又好, 老師又好鍾意佢. 但最弊個小朋友覺得番學唔好玩, 成日唔想番學. 佢番學時好靜,小息放學就生猛晒. 我同事越來越覺得咁樣好有問題, 頭痛緊係咪應該轉校, 但又可以去邊? 所以好煩.

佢好想將來幫個仔報DBSPD, 佢今年聽到有人講DBSPD今年收多咗根德園以提高質素,佢覺得好似進退兩難,所以先至想係呢度搵人問吓啫.

至於名校收生,話就話全港性, 但似乎現實係名幼稚園學生入到名校既機會的確係大d喎!

[quote]
jeremyphlam 寫道:
人地父母,幾多人入又有甚麼關係呢?
就算有9成人入到,同你兒子入唔入到係完全無關的....
再講,人地收生係全港性,唔好咁天真以為入到邊間KG就OK先得o架...........

[quote]
聽講今年其中有一班有3個男仔入

Thanks.

Unclejt 寫道:
5班=150人[quote]
男拔有幾多班呀?
[/quote]

DBSPD咩學校?

我囝囝o個班有4個男仔入
‹ 上一主題|下一主題