用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園老師用間尺打學生.你点睇.... ...
go

幼稚園老師用間尺打學生.你点睇.... [複製鏈接]

幼稚園老師用間尺打學生.你点睇....

如題...

冬日勳章

Re: 幼稚園老師用間尺打學生.你点睇....

去教署投訴佢 即刻退學

我朋友个女讀天水圍英X幼稚園...

有家長見到老師用間尺打學生,我好彩無同个女讀.

有時做老師唔等如一定係好人!!!! 有時有老師的確有愛心, 但也有老師係只求一份工! 我絕對相信有害群之馬!!!    好似我囡囡咁, 個老師又講大話, 又唔負責任!!!      (之前有係呢到講過) 都唔明白為何有d 老師咁樣??

gloriama929:
非常認同妳的說法,每一行都有害群之馬,只是我們有沒有幸運被遇到.當然老師有這樣行為,無論出發點是什麼,都不可能容忍,我見議先向校方反應,看他們怎樣處理,才作進一步行動.

um. 不過我地細個應該都比老師用間尺打過架啦.

只不過而家d人唸法有d唔同.

獅子囝生於2005年9月24日. 16個月大啦.... :-)

Re: 幼稚園老師用間尺打學生.你

我認為老師用題罰唔好,其實管教小朋友有好多方法,更何況老師係一個專業,應該有好多有效方法處理小朋友各種行為問題。更重要係,題罰小朋友可能觸犯懷疑虐兒,後果嚴重。

做老師點可咁冇耐性,應檢討一下

做老師,我相信都讀過有關課程,我諗唔會教佢用此方法去教導學生,我唔贊成這一代的老師用這些方法去教導學生,我會向校方了解事件及因應情況再作進一步的行動

簡直令人難以置信....我都係做幼稚園, 亦見過唔少只係抱持打份工,冇mud 愛心既人, 但講到體罰,犯法ga wor, 唔止會冇左份工,分分鐘仲俾人告,釘埋牌....好難相信而家仲有人會o甘做.....   
‹ 上一主題|下一主題