用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 育嬰園問題!
go

育嬰園問題! [複製鏈接]

育嬰園問題!

請問bb幾大先可以入育嬰園? 是否滿月就可以? 最遲幾點要接bb走? 葵涌一帶有無好0既育嬰園? 兩公婆有野做月薪幾錢先有資助? 應該幾時報名?

唔好意思, 問咁多問題, thank so much~

Re: 育嬰園問題!

bb幾大先可以入育嬰園 <<< 係~滿月就得, 記住拎左出世紙先喎....
最遲幾點要接bb走 << 正常 6點, 可延展到 8點 (星期一至5), 星期六一點, 下午可延展  (忘記至幾點)
葵涌一帶有無好0既育嬰園 << sorry ~ 依個區唔清楚, 可上網搵....
兩公婆有野做月薪幾錢先有資助 << 你可以打去育嬰院問, 佢地好好人會幫/教你計...
應該幾時報名 <<< 早 d 打去問, 間間收生情況唔同, 有 d 區好 full.....

THANK YOU jolo....

我仲想問係唔係每間都可延展到 8點,因為如果只係六至七我都可能趕唔到, 8點就好fit啦, 要拎出世紙即係話要bb出左世先可報名?

請問有無其他媽咪有bb係葵涌一帶入住育嬰園?

Yanchai 育嬰園 in tsuen wan is quite good.  My baby is "studying" there.  The "teachers" are very caring and professional.  The latest pick up time for weekdays is 7pm.

我都聽講過Yanchai 育嬰園幾好, 請問兩公婆有做野, 收入幾多先有資助?

Hi,

Is there any recommendation to me ( I live in Apleichau and my B is 10 months old)    

醒目開學勳章

你好,
本身小女都而家返緊育嬰園架
你可以打去你就近既育嬰園到問下
至於有無得延展你就問清楚喇
小女讀個間育嬰園好多人要延展
但因為延展位有限多數都無哂了
你要問清楚呀...
星期一至五延展6pm - 8pm
星期六1pm-6pm

中環區有無呀

銅鑼灣保良局

2006-2007年度有意提供服務的非政府機構名單(育嬰院及幼兒中心)
http://www.hkcss.org.hk/cy/er/CY%20service.htm
Click Here

http://embhsc2.hkedcity.net/kindergarten/list.html
Click Here
我們在天上的父。願人都尊你的名為聖,願你的國降臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免了人的債。不叫我們遇見試探,救我們脫離兇惡。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們。

請問有無人知九龍區邊間好呢﹖(最好近九龍城/樂富/黃大仙或附近一帶)

謝謝﹗

醒目開學勳章

九龍我只知道係旺角砵蘭街既保護兒童會

好似深水埗和長沙灣都有的。
‹ 上一主題|下一主題