用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 要搭校車的小朋友, 落雨時會唔會著水鞋.... ...
go

要搭校車的小朋友, 落雨時會唔會著水鞋.... [複製鏈接]

要搭校車的小朋友, 落雨時會唔會著水鞋....

今日我請了假, 見落幾大雨, 個女(k3)著咗水鞋返學, 接佢放學時, 佢話x主任叫佢下次返到學校要換返白色鞋.

咁細個小朋友, 點可能咩住個書包, 仲叫佢帶多對鞋, 我想同班主任講, 係搭校車先要著水鞋, (落了車要行一段路), 如果有家長接送當然換返白色鞋無問題啦, 但又怕呢位主任會小氣, 如果派位有事相求, 佢會張件事記係心.

我個女係好怕比人話, 又唔鍾意咁突出, 如果下次叫佢再著, 我估佢都唔肯著lu.

Re: 要搭校車的小朋友, 落雨時會唔會著水鞋....

我呢兩日都有同囝囝著, 老師冇野講, 不過放學時, 囝囝自己話成朝著水鞋, 隻腳好焗, 唔舒服, 同埋話D, 學校EE叫佢帶對SLIPPER 回校換, 我先前都有唸, 如果老師要佢換番學校鞋, 我都唔同佢再著水鞋了, 因為學校鞋咁重, 連埋D書仔, 點咩番學,
或者你那位老師也是覺得水鞋著得唔舒服, 所以會咁講.  

Re: 要搭校車的小朋友, 落雨時會唔會著水鞋....

我都唔知, 未問班主任,  我只係唔想個女對鞋濕哂, 'UP'幾個鐘.

‹ 上一主題|下一主題