用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 及校風如何? ...
go

請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 及校風如何? [複製鏈接]

請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 及校風如何?

(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

Re: 請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 ?

請問有無人知道呢  

Re: 請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 及校風如何?

(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜-----我只係知呢間係Band 3
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

Re: 請問呢幾間中學屬於band 2 or band 3 及校風如何?

由 rclamlam 於 2006-07-24 09:15:50
(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜-----我只係知呢間係Band 3
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

(4)(6) 基道,  新亞.....我知呢2間係Band 3

Except (2), all are band 3

米妮 寫道:
(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

聖本德都係band3,因為我日日帶仔返學都經過這間學校,好差呀.不要和聖文德攪亂呀! 

唔該晒咁多位    咁咪即係全部都屬 band 3  

我都係幫個親戚問架,佢個仔九月升中四,可能會派去其中一間中學讀中四,(因成績唔係咁好,原校唔收佢讀中四),咁呢幾間學校邊間 d 校風會好少少呢 ?

[quote]
smpoon 寫道:
[quote]
米妮 寫道:
(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

以我所知,(黃大仙區)基協好像比聖本德和卜維廉好.

米妮 寫道:
唔該晒咁多位    咁咪即係全部都屬 band 3  

我都係幫個親戚問架,佢個仔九月升中四,可能會派去其中一間中學讀中四,(因成績唔係咁好,原校唔收佢讀中四),咁呢幾間學校邊間 d 校風會好少少呢 ?

[quote]
smpoon 寫道:
[quote]
米妮 寫道:
(1) 基協
(2) 聖本德
(3) 蔡功譜
(4) 基道
(5) 卜維廉
(6) 新亞

基協 聖本德  蔡功譜 基道 卜維廉 新亞
全部band 3...........
我只知聖本德 卜維廉  新亞校風很差............

想問問大家知唔知"觀塘功樂官立中學"校風如何呀 ?  親戚個仔派左去呢間讀中四    

有無人知道 ?  
‹ 上一主題|下一主題