用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 拯溺
go

拯溺 [複製鏈接]

拯溺

請問有無拯溺訓練班介紹,最好係荃灣.葵涌同可考章.
eva

Re: 拯溺

evavong 寫道:
請問有無拯溺訓練班介紹,最好係荃灣.葵涌同可考章.

eva

唔知康文署o岩唔o岩呢?~
我睇過章程見到有呢d班架~~

mrs_lam523 寫道:
唔知康文署o岩唔o岩呢?~
我睇過章程見到有呢d班架~~

康文署無得考章,我想找有得考章的,比個目標佢嘛.
eva

學拯溺, 無考章???
妳要問清楚......點會無得考?
我以前都係經康文署學拯溺銅將.

evavong

康文署的拯溺訓練班除教授拯溺課程 (理論及技巧) 外重包埋考章架。

evavong 寫道:

康文署無得考章,我想找有得考章的,比個目標佢嘛.

eddie503 ,mody
我女就係抽中康文署的拯溺訓練班,但睇返本書仔既注意事項,係話不會安排學員參加考試,所以想搵私人拯溺訓練班囉.
eva

hi evavong

我諗如果妳想妳女兒考取拯溺章的話,妳可以同佢報康文署的拯溺銅章班或更高班別的磁章班。詳程請參考以下康文署社區康樂活動拯溺課程連結內的資料 :-

http://ballot.lcsd.gov.hk/list.cfm?lang=b5&type=crsp

在「所有活動種類」欄內選拯溺,然後選「搜尋」。

我囡囡已先後參加康文署以上的課程考取過兩次銅章。 (兩次都係課程完畢後,教練同學員安排報名考章的,不過就好似經教練所屬泳會報名而唔係經康文署直接安排。)不過都唔緊要啦! 反正目的都係考章者,經邊度報名都無咩分別啦! 係咪?  

hi mody
其實我囡囡已抽中了康文署的拯溺銅章班.....
聽你咁講,原來係有得考章既(只不過是教練所屬泳會報名而唔係經康文署直接安排)真係唔該晒你呀,我依家放心喇.

mody 寫道:
hi evavong

我諗如果妳想妳女兒考取拯溺章的話,妳可以同佢報康文署的拯溺銅章班或更高班別的磁章班。詳程請參考以下康文署社區康樂活動拯溺課程連結內的資料 :-

http://ballot.lcsd.gov.hk/list.cfm?lang=b5&type=crsp

在「所有活動種類」欄內選拯溺,然後選「搜尋」。

我囡囡已先後參加康文署以上的課程考取過兩次銅章。 (兩次都係課程完畢後,教練同學員安排報名考章的,不過就好似經教練所屬泳會報名而唔係經康文署直接安排。)不過都唔緊要啦! 反正目的都係考章者,經邊度報名都無咩分別啦! 係咪?  

eva

mody
請問妳囡囡參加康文署拯溺銅章班,是否需要自己買浮版(發泡膠)同一條長十幾米的繩?因我囡囡參加康文署的課程己開班,教練要佢自己買.乜唔係有供應的嗎?請問係邊處買同幾錢?

後話:如你有,可否借我或平買.
eva
‹ 上一主題|下一主題