用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想請問你地會揀?
go

想請問你地會揀? [複製鏈接]

想請問你地會揀?

各位家長朋友,

想請問下你地會點揀以下呢三間學校, 邊間會較谷小朋友既成績?  邊間會對d學生會有較平均既發展?  謝謝你們的意見!

張祝珊
庇利羅士
香港真光

Re: 想請問你地會揀?

張祝珊/庇利羅士
香港真光

小彬彬,

Thanks for your reply!  想請問有無多d資料可以提供?

最勁當然係張祝珊啦!

張祝珊 of course.

我都係話張祝珊.

成績張祝珊好 d, 但唔係差好遠......睇你想讀女校還是男女校..........

Dear Mrsslui/G-Ma/rclamclam/小彬彬,

多謝你地既回覆!  但我聽聞張祝珊谷學生d成績谷得好厲害同d學生覺得好大壓力, 唔知其它兩間係咪都係咁定唔係哩!

因為真係唔想d小朋友讀得太辛苦壓力太大.......

kmp 寫道:
各位家長朋友,

想請問下你地會點揀以下呢三間學校, 邊間會較谷小朋友既成績?  邊間會對d學生會有較平均既發展?  謝謝你們的意見!

張祝珊
庇利羅士
香港真光

我覺得庇利羅士最勁, 成績+課外都好過其他

Dear Fung12345,

Thanks for your answering.  你小朋友or你識人係庇利羅士讀ka?

我會較喜歡張祝珊和真光多d,
因我不太接受庇記d學生妹,她們的image太潮,
相反另外那兩間的學生比較樸素得多.
而真光(大坑)中一至中三是不可外出食午餐的.

I heard that 張祝珊 purely forcus on result.   庇利羅士
香港真光 are not so much as compared with.   There are some website that will list out the result of HKCEE, both BPS and TL are very good also.   You should choose the school based on your child's character.
‹ 上一主題|下一主題