用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 深水步區派位情況
go

深水步區派位情況 [複製鏈接]

深水步區派位情況

小女讀深水步區小學, 一般同學會報上智 or 聖母玫瑰, 我們自選 & 第一志願都係上智, 聖母玫瑰第二, 直屬小學第三, 由於自選時報錯, 資格被取消了, 放榜時非常擔心, 結果係派聖母玫瑰, 本來諗住去上智叩門, 但女兒喜歡聖母玫瑰, 因為佢大部份好朋友都係派呢間, 所以 ......... 最後去左食早餐  :  :

其實佢學校對女仔黎講都幾好, 大部份同學都係派呢兩間中學, 加上直屬小學包底, 好小會發生意外

Re: 深水步區派位情況

2005-2006年度
升中派位結果     
英文中學 91.1%
中文中學 8.9%
Band 1 中學  62.5%
Band 2 中學  37.5%
首志願人數 75%
首三志願人數 87%

KLTam

請問你囡囡係咪德雅小學ah? 我都心儀你首2間choice &德雅中學.

醒目開學勳章

聖母玫瑰都好好丫, 我細妹都係處畢業 ga.  

多謝! 其實都唔知有做錯, 因為女兒其實成積唔差, 應該可以揀間更好的 ......

想問下聖母玫瑰有無分精英 or 輔導班 ?    

KLTam

請問您寶貝女兒是讀那間小學?

to happyma & JuneAo:

咪就係德雅小學攞  :

KLTam

oic....我細個果時德雅係勁過聖母玫瑰wo, 而家唔同左lah.  你女兒成績好,真係可喜, 有得選擇真幸福, 所以始終都睇成績, 其實你可以同女兒考考ah, 睇下自己實力再諗law.

KLTam 寫道:
.......... 一般同學會報上智 or 聖母玫瑰, 我們自選 & 第一志願都係上智, 聖母玫瑰第二, 直屬小學第三, 其實佢學校對女仔黎講都幾好, 大部份同學都係派呢兩間中學, 加上直屬小學包底, 好小會發生意外

唔明,乜直屬中學可以放第三志願嫁咩?

6x% 去Band1中學o甘勁! 請問德雅小學Band 1 生百分比是多少?

香島和潮洲邊間好? 可不可告訴我.

[quote]6x% 去Band1中學o甘勁! 請問德雅小學Band 1 生百分比是多少?
‹ 上一主題|下一主題