用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園 VS 民生???
go

根德園 VS 民生??? [複製鏈接]

根德園 VS 民生???

兩間都收咗我個女呀!

根德園就下午班
民生就上午班

邊間好啲呢?

其實我仲等緊培正呀, 不過佢哋要13號先寄信通知呀!

Re: 根德園 VS 民生???

Kentville..............for sure

可唔可以話比我聽點解呀

論程度, 根德園高些, 民生太淺了. (我有小朋友讀過)
但要視乎你要求些甚麼?

其實民生可唔可以一條龍呀?

唔一定可以一條龍, 因它只有5班5小一, 但有九班k.3.

oliviapylo,

Have u decided yet?

我諗住註冊先囉, 等培正出結果, 如果培正成功的話, 我會選培正, 如果唔得我諗我都會比佢入民生.  因為雖然有9班K.3, 只有5班小一, 但係機會率都比一般高呀, 我最驚就係讀完根德園又入唔到一間好學校, 我個女就會失去咗3年開心時間.

當初, 因為知道民生同培正都好難入, 太多人申請啦, 所以申請定一間自己覺得好嘅幼稚園, 根德園係好, 不過太辛苦啦, 我兩個娚姓女都係根德園讀, 雖然小一入到St. Mary, 但係真係好辛苦, 無論係幼稚園定小學, 我相信我無我姐夫咁好心機同時間同佢溫習, 所以都係想個女唔好咁辛苦, 自己都唔好咁大壓力啦!
‹ 上一主題|下一主題