用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正結果已知道?
go

培正結果已知道? [複製鏈接]

培正結果已知道?

我樓下個看更話我曾樓有個小朋友已知道培正收左, 等我仲以為要等到13號, 但我一d消息都無, 係咪已經衰左??    

Re: 培正結果已知道?

Really?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Wingmum:

係咪ga?

我都無收到消息喎!

不知13日才發表結果嗎?民生仲沒知道呀!

我都未收到消息喎....有冇媽咪已有呢? 請報吓料啦....

不會掛....   
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

簽名被屏蔽
該用戶已被刪除

我就唔信個看更喇,你知有時d阿佰9唔搭8架啦

我都覺得個看更阿伯9唔搭8???

醒目開學勳章

要13號才發信通知嗎?但民生已發信要11號交留位費

大家好呀,

呢兩日聽到有關民生的取錄的消息 (in bk). 令我即刻緊張番呀, 原本放了一個漫長的聖誕節假期後, 已經可以暫時忘記 -- 1月13日..... 原來仲有好長呀......  

係呢兩日想如果收讀吾讀好呢? 因有些年長的朋友覺得"母語教學"是不適合香港的. 亦有些今年的大學生說其英文是不及其它Band 1的學生!!!!

坦白說, 我老公一直都十分喜歡培正, 反而我在未看在較早前在有線播放的節目之前; 我只是志在嘗試點解此校是用"母語"都咁多人考的心態.  

但經過interview及看過在該節目後, 現在我和我老公都十分希望能考入培正!   雖然知道機會率係好底, 但希望得呢

* 不如大家分享吓點解會考此校及如果入讀會否面對"群眾壓力"      

fungmm,

你仔仔玩緊果部sega, 我都有部: ,  你現在玩緊乜software? ....he he.....我都仲係玩緊動物王國

我想仔仔考到培正, 原因:  希望佢可以直升中小學, 因佢中學校風良好, 咁多年都維持高水準, 無論學術或校風都keep得住, 同埋唔想再為他搵學校而傷惱肋: ......我乜都唔諗, 剩係希望仔仔唔學壞, 努力向上就得啦

Hi Msnicoleng,

囝囝玩緊部sega係在玩具反x城玩架!    
不是買咗

Hi Msnicoleng,

我都好認同您的原因呀! thanks!

您估我們幾時會收到信呢? 我好緊張呀! 希望可以係13/1/06收到呢! 如果吾係星期六都吾知出吾出街好呀....

我想知今年培正系米十選一呀,我都吾知佢收生表準如何?
個日我問我個仔鐘吾鐘意培正佢話鍾意,我好想培正收我個仔,
如果吾收都吾知點算,仲要等多一星期,好難過呀

有線播放的節目?講乜

hi FungMm.... your son get well yet?

Yes! If Pui ching accept my gal, I need to face 群眾壓力..... you know la... most ppl still have many question about 母語教學 , and few chinese schools did well. Besides, as we know, the academic standard of Pui ching kindergarten is lower than most kln tong kindergartens... so it is difficult to apply other famous private or DSS primary schools. Thus, mostly we need to invest around 15 years in Pui ching.

However, if Pui chung vs Kentville....... both are using chinese ...... I think Pui chung's backup is strong D. Do you agree??
FungMm 寫道:
大家好呀,

呢兩日聽到有關民生的取錄的消息 (in bk). 令我即刻緊張番呀, 原本放了一個漫長的聖誕節假期後, 已經可以暫時忘記 -- 1月13日..... 原來仲有好長呀......  

係呢兩日想如果收讀吾讀好呢? 因有些年長的朋友覺得"母語教學"是不適合香港的. 亦有些今年的大學生說其英文是不及其它Band 1的學生!!!!

坦白說, 我老公一直都十分喜歡培正, 反而我在未看在較早前在有線播放的節目之前; 我只是志在嘗試點解此校是用"母語"都咁多人考的心態.  

但經過interview及看過在該節目後, 現在我和我老公都十分希望能考入培正!   雖然知道機會率係好底, 但希望得呢

* 不如大家分享吓點解會考此校及如果入讀會否面對"群眾壓力"      
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x
‹ 上一主題|下一主題