用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 北角區, 可否share各位的心得?
go

北角區, 可否share各位的心得? [複製鏈接]

北角區, 可否share各位的心得?

請問有冇小朋友in過張祝珊/皇仁? 係唔係要好top先收? 另除此兩間以外, 有冇其他好選擇? thanks.

Re: 北角區, 可否share各位的心得?

Dear all

I want to know also, especially interview info of Cheung Chuk Shan.  They will post the application details on their website on Dec 1.

Anyone has the experience or knows the details, pls let us know.

Many thanks.

張祝珊會唔會讀得好辛苦呀, 同埋多唔多功課呀?

總之寶馬山上面都唔好簡都無乜點錯架啦.....張祝珊d學生都無乜禮貌

Sindy 寫道:
總之寶馬山上面都唔好簡都無乜點錯架啦.....張祝珊d學生都無乜禮貌

Really? 我知會讀得好辛苦, 功課多. 另一心水選擇是庇理羅士(女校)
我有個好老公, 2個好女兒, 希望一家人生活愉快!主啊, 你的恩典夠我用! 求你使患難遠離我, 願你垂聽我的禱告!

蘇菲姨姨 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:

Really? 我知會讀得好辛苦, 功課多. 另一心水選擇是庇理羅士(女校)[/quote]

sorry ar, 我意思係雲景道上面......BPS係天后x道   

聽聞雲景道上面的東華三院李潤田校風好,老師好,是band 2頭的. 請問是否? Tks.

M0136390 寫道:
聽聞雲景道上面的東華三院李潤田校風好,老師好,是band 2頭的. 請問是否? Tks.

日日見到拍住拖返學(唔只一對..比我覺得好似呢間學校既風氣咁)....老師連自己應有既禮貌都無(我見有一個)
反而見到桂華山.....協同(中六/七)都有人拎住d書出黎係車溫.....呢間好似唔多覺...不過呢三間我都唔會比我d仔/女讀

Sindy

Then what is your 心水?

我既心水係聖心...英華(highly recommend)...聖士提反......嘉諾撒.......瑪利曼....真光(呢間都唔錯)..中中既培德.....

英華點解呢...我好多次坐23同佢地一齊放學.....佢地d學生...又唔會係車嘈生晒...又無人一齊接放學.....品德overall都幾好....完全無時下青年d不知所謂...outlook都好純品下.....但我諗間中都會有d唔好既......但又無比我睇到

另外聖士提反都唔錯..我都遇過佢地學生..好有禮貌

至於我唔方便講聖心同瑪利曼....驚主觀左...如你想知既話.我地私下傾下都得既

[/quote]

Sindy 寫道:
[/quote]

BPS any comments??   

lauBB媽媽 寫道:

Sindy 寫道:
[/quote]

BPS any comments??    [/quote]

呢間都唔會有乜comment啦......不過唯一美中不足既係...有時佢地食晏時會同皇仁仔互溝......我未印證....有需要時...我會睇下....你地有興趣幫我望下都好喎

唔駛    ...大家討論下啫

Dear Sindy

Seemed most are girls school.  How about co-ed?  What schools that you recommend?

Thanks.

肥女媽 寫道:
Dear Sindy

Seemed most are girls school.  How about co-ed?  What schools that you recommend?

Thanks.

我頭兩個都係女,所以都係以女校為主....co-ed 成績好呀......超級名校唔講啦.....我真係唔係好知呀...你話成績唔好有乜co-ed我就知.....
‹ 上一主題|下一主題