用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節-solo 伴奏幾多錢?
go

校際音樂節-solo 伴奏幾多錢? [複製鏈接]

校際音樂節-solo 伴奏幾多錢?

請問有無人參加過唱歌solo, 找伴奏要幾多錢? 比賽多人嗎? 如何評分呢? 幾多分會有Cert?  唔該!  

Re: 校際音樂節-solo 伴奏幾多錢?

其實搵伴奏冇話一定幾多錢既,
如果佢有經驗同彈得好既當然會貴d啦!
不過如果你搵到個平既,但係又彈唔惦咁會好影響你小朋友架!
所以唔好慳平!
同如果個伴奏好,練習時對你小朋友一定有幫助架!

75分會有Cert     

boomui 寫道:
其實搵伴奏冇話一定幾多錢既,
如果佢有經驗同彈得好既當然會貴d啦!
不過如果你搵到個平既,但係又彈唔惦咁會好影響你小朋友架!
所以唔好慳平!
同如果個伴奏好,練習時對你小朋友一定有幫助架!
[img align=left]icon15.htm[/img]

醒目開學勳章

Hi, happyma,

請問你的小朋友是經過學校挑選參加, 定是自行參加呀?

我個囡是課外活動<聲樂>老師挑選同學參加的, 她是其中之一個, 我自己又烏啄啄, 都唔知要搵伴奏, 可能課外活動老師會安排。

佢老師幫佢報的項目是 #U78, 但到明年二月比賽阿囡又未到八歲, 應該未符合該組年齡的資格, 係咪可以越齡參賽架?

首先唔該哂咁多位媽咪

Charitymami
我個囡係學校參加合唱團, 跟住老師話可以留校教埋獨唱, 個囡又話跟埋個Friend報名, 佢都報左#U78,

係咪可以越齡參賽?.....Sorry, I don't know ar.

昨晚行去屋企附近間琴行問, $850 for Grade1-3 (3 times practice + 伴奏) , 價錢都可以接受既 , 我都識有個聲樂老師, 但我個囡已經Full哂的日子, no way lah

其實之前唸住比佢報音樂節(piano), but佢唔like練琴
Anyway, 比佢体驗下都好

我姪女去年的伴奏收$300一次排練,重教埋練聲,因為她是演藝學生,都夾得好好.
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]
‹ 上一主題|下一主題