用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣麗城二期 - 聖文嘉中英文幼稚園 ????? ...
go

荃灣麗城二期 - 聖文嘉中英文幼稚園 ????? [複製鏈接]

荃灣麗城二期 - 聖文嘉中英文幼稚園 ?????

有位朋友推介, 今日打電話去問過資料 & 學費 ($1500 x11) 都幾合理, 由k1開始每星期都有兩天學英文 (外籍老師) & 普通話好似幾好, 有無 mama 比緊小朋友讀緊 & 小學多數會派邊間小學 ????

thankssss

Re: 荃灣麗城二期 - 聖文嘉中英文幼稚園 ?????

up

daisysyc 寫道:
我的仔仔剛剛畢業, 它是一間活動教學的學校. 其他家長覺得程度深, 但我就覺得程度一般. 而仔仔讀得很開心.

至於派位就一般, 有部分派位派得差(第4-6志願), 我想因為校網的關係, 跟學校無關.

我的仔仔就考了直資學校, 我很滿意.

Ends

係邊間直資?

hi yanyanmama

好多謝你回覆, 我上星期已同個女去參觀過 & 即時見主任已收左個女本來可以交留位費不過一來唔知會即收無帶夠錢, 二來想等11月頭考完荃浸睇下掂 (不過我諗收機會真係好微, 因上次簡介會有好多人去) 另係月頭我都有去考祈德新村迦南, 佢校舍好似細過聖文嘉, 但英文老師係外籍老師, 聖文嘉係外籍華人, 不過我會覺得校舍大d & 設備多d會重要d, 所以如果荃浸唔ok, 會去聖文嘉留位費, 唔得你知唔知聖文嘉幼稚園隔離聖文嘉幼兒園都有k1-k2讀, 有麥分別, 我覺得好奇怪係咁近會有兩間分校, 最後我其實果女係小一派返係麗城附近小學已經好心足 (方便婆婆照顧).
‹ 上一主題|下一主題