用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年青衣區入讀N1既媽咪入黎傾吓計 ...
go

06年青衣區入讀N1既媽咪入黎傾吓計 [複製鏈接]

06年青衣區入讀N1既媽咪入黎傾吓計

wellcome! wellcome!   

Re: 06年青衣區入讀N1既媽咪入黎傾吓計

Pinocchio,

我本打算06年一月比個仔讀n1, 但現在得下午班, 可能等9月才讀. 你呢? 讀邊間呀?

KCM,

我同你一樣, 本想06年1月比仔仔讀上午班N1, 但實在太遲報名, 所以冇得讀.

mandywan,
You may try to apply Tivoli nursery for your son. They will let you cut in the class ah. Call and ask them to find out more. 24322223.
I called them for admission matters last year, they told me that my daughter could cut in class and enrolled in Feb/Mar 2005. However, I waited till the new school year, Aug 2005, to let my daughter started the nursery term.

KCM & mandywan,
我個b要到06年may先夠2歲呀,我而家諗住報定先,你哋諗住讀邊間呀??

Pinocchio,

我報了宏福&康傑, 不過都係得下午班有位, 其實我已年頭交表格, 但都冇上午班讀, 因為我個仔係插班生, 冇辦法, 我諗你個b應該冇問題.

Re: 06年青衣區入讀N1既媽咪入黎傾

kcm,
我想報青衣城下面個間路德會,近

Pinocchio,

我想法同你一樣, 唔想亞仔返全日, 唔想佢搭車, 所以我報了最近這兩間. 康傑我年頭去過open date,覺得d老師好好,同埋bk媽咪都係咁講,我應該揀康傑. 

各位好    ! 我都係諗住06年2月比個仔報讀N1, 不過我住係元朗, 睇到有一間, 但係果度20小朋友都冇(好似好小小朋友).........

我囡囡要07年1月先入讀N1, 會揾番青衣區幼兒園, 咁係咪要入學前一年報定名? 我心水幼兒園: 學之園, 啟思, 各位媽咪有無意見?
‹ 上一主題|下一主題