用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想尋找屯門現正有小朋友讀小學的媽媽問問題。(thanks... ...
go

想尋找屯門現正有小朋友讀小學的媽媽問問題。(thanks.....) [複製鏈接]

想尋找屯門現正有小朋友讀小學的媽媽問問題。(thanks.....)

我仔仔明年上小學,我而加仲係無心水選擇。
幼稚園三年內已經讀了三間唔同....唔想小學轉六次呀﹗希望你們可以告知你地仔仔囡囡所就讀小學的情形﹗

想問你地仔女的學校﹕
1.校名?
2.每班人數
3.校風
4.老師好唔好?
5.功課量
6. 課程深淺度
7. 小朋友輕鬆愉快,覺得返學開心嗎?

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

Re: 想尋找屯門現正有小朋友讀小學的媽媽問問題。(thanks.....)

I'm not a Tuen Mun fd. I've fd's daughter who is studying at TM - PLK 志豪. 係一間幾唔錯既學校,不過,功課量較多,學校都有好多搞作.聽佢講都唔錯.
除此,TM fd 多會揀另外一間 PLK 莊啟程,佢仍然係上,下午班,好似遲兩年會全面全日制,下午校搬往天水圍.
另外,道教青松都好多人爭,又係 band 1.
而6間 PLK小學都跟 兩間 band 1 PLK中學有聯繫.

Re: 想尋找屯門現正有小朋友讀小學的媽媽問問題。(thanks.....)

你睇下這個網址幫唔幫到你教育统籌局

謝謝你地呀,多謝你地回覆我

我其實最想知係由家長而來的評價而已

想選小班的、功課少的,老師負責和有愛心、有耐性。小朋友覺得返學開心的。

有冇家長可以告訴我??

誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

鄭任安夫人&鄭任安千禧,不過千禧p3開始功課會深d.
‹ 上一主題|下一主題