用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區選校
發新帖回覆
go

葵青區選校 [複製鏈接]

學校話仔全港band2,區內band1
而家乙部排 李兆基>陳兆民>全完>伍若瑜
之後揀band2學校,應該點填好?
謝謝大家(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

mr_kingxx 發表於 24-4-14 09:46

無揀林護安柱善德,基本上安全

回覆樓主:

自行有安柱但唔收
本來想填埋安柱,不過老師唔俾填,話太冒險太熱門,要我擺最後

mr_kingxx 發表於 24-4-14 09:46

你哋學校老師答得咁真奇怪,咩叫做全港B2區內B1?
統一排位睇番自已學校內排名是否係?
係就係唔係就唔係 (除非係邊緣人)
係就可以擺 安柱去抽
唔係就 李兆基 陳兆民 都唔得
假如係 安~李~陳~全完 都冇問題

回覆樓主:

學校提供全港係俾家長填甲部時揀邊間學校
今年龍年我都唔係好敢搏,但唔知排完第四後,第五打後應該點排好

回覆樓主:

O ic 咁如果係咁 甲部你照填 B1都冇所謂啦反正都係運氣加超級好運氣
乙部你確定到自己抽B1組別而你同老細又十分喜歡安柱,咁就去馬 冇話冒唔冒險 人人機會平等的
乙部 安~李~陳 ~全 跟住排區內所有B1 加借位可風 然後排B2 交數比學校(15間左右)
不過如果你覺得乙一安太冒險 你可以乙二放陳仔咁就安全好多(當然你都能夠接受的就可以)純屬個人意見
請怒我直言:同埋貴校叫你唔好咁博 有D想令學校提高第一志願比率喎

學校想提高比率就一定喇,唔出奇!
老師叫我填晒所有Band2上去
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊