用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Jupas揀左band A2 恆大
發新帖回覆
go

Jupas揀左band A2 恆大 [複製鏈接]

剛剛收到email 話6 月會約面試! 請教如果面完試大概幾時知收吾收? (emoji)程序係點, 謝謝賜教!

0    0    0    0

只係面試,程序都係等8月jupas 放榜,七月可能會有CO比你

你選左咩課程? 我女上年係7月放榜後, Modification完才收到網上interview, 她best 5 19分放左响A3, 恒大要求唔高一般16分都穩入
Interview 時無特別有咩hints 話收唔收, 考生用英文自我介紹, 後來考官見有部分考生英文麻麻地就轉左用中文in, 問下學生關於課程既問題睇下有幾了解課程內容,最後問學生有冇問題想問?
同埋你改一改標題應該係Jupas 及 Band A2 呀

hugub 發表於 24-1-22 17:10
你選左咩課程? 我女上年係7月放榜後, Modification完才收到網上interview, 她best 5 19分放左响A3, 恒大要 ...

多謝意見! 我仔揀計算機應用!

sweetdog 發表於 24-1-22 18:51
多謝意見! 我仔揀計算機應用!
祝你仔仔成功入讀
要留意下恒大畢業前要考IELTS 及 PSC普通話能力呢2個公開試,合格至可以畢業, 我見其他大學就冇咁既要求,我有朋友個仔話有d同學真係 pass 唔到呢2個試畢唔到業

hugub 發表於 24-1-23 17:36
祝你仔仔成功入讀
要留意下恒大畢業前要考IELTS 及 PSC普通話能力呢2個公開試,合格至可以畢業, 我見其他大 ...

吾係收生要求,而係畢業要求

祝你仔仔成功入讀
要留意下恒大畢業前要考IELTS 及 PSC普通話能力呢2個公開試,合格至可以畢業, 我見其他大 ...

嘩!吾講真係吾知喎! 係咪入學前有講架?

祝你仔仔成功入讀
畢業要求特別 D !!!! 目的為何?

祝你仔仔成功入讀

多謝你嘅資料! 就算要考呢兩個公開試都希望佢入到!

祝你仔仔成功入讀
IELTS 幾多為之合格?6.5?

係Year 4畢業要求, 而不是入學要求

學術畢業要求:

於至少40個科目(120學分)均取得 D或以上成績,包括所有主修單元;
CGPA取得2.0或以上成績
達到英語及普通話語文能力要求(請見下表):
英語

普通話

學生需於畢業前考獲IELTS國際英語測試 6.0或以上的成績。學生需於畢業前考獲普通話水平測試總成績達到三級乙等或以上

heidya    發表於 24-1-25 09:35

sweetdog 發表於 24-1-24 07:41
嘩!吾講真係吾知喎! 係咪入學前有講架?
入學前冇講架, 係我見朋友個仔year 4趕住考呢2個試原來係畢業要求我至知乍,我女都話學生會有提過

https://youtu.be/JSR7f_MR6D4?si=ltjAccpItZdB_P0s

我仔另一間大學7月已經畢左業但完全冇呢兩科要求

heidya    發表於 24-1-25 09:35

hugub 發表於 24-1-24 13:41
入學前冇講架, 係我見朋友個仔year 4趕住考呢2個試原來係畢業要求我至知乍,我女都話學生會有提過

https:// ...

多謝資訊!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊