用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖保祿中學vs匯基vs羅氏基金vs播道
go

聖保祿中學vs匯基vs羅氏基金vs播道 [複製鏈接]

大家覺得我是否應該選擇聖保祿中學好呢?因為係網上尋找資料,都搵唔到學校升大學率如何?

揀中學,除左佢地讀得開心,都想揀一間入大學率高既學校既!

有無人可以幫忙搵到資料?
   3    0    0    0

婷婷玉立 發表於 21-4-1 19:30
大家覺得我是否應該選擇聖保祿中學好呢?因為係網上尋找資料,都搵唔到學校升大學率如何?

揀中學,除左佢 ...

講banding ,應該是spss最高,天主教傳統女校,input 冇灣仔區其他學校咁好,因會接收直小band 2生,又級頭學生未必揀,雖然如此,但output dse成績好好,所以學校應有自己一套方法教學生。校風純樸,女女都好純好乖又聽話。
想睇升讀大學率,建議直接睇學校網頁內既school report.

謝謝妳的分享!聽你咁講,我可以放心揀spss.
因為知道依間傳聞不俗,但就search 唔到成績,反而姊妹學校spcc 同藍田聖保祿就睇到!

婷婷玉立 發表於 21-4-1 19:48
謝謝妳的分享!聽你咁講,我可以放心揀spss.
因為知道依間傳聞不俗,但就search 唔到成績,反而姊妹 ...
姊妹校是spcs及藍田st paul

回覆樓主:

SPSS成績為各間之中最佳

2020年 SPSS | 滙基KE | 羅氏 | 播道
中文4+ ~55% | 45.9% | ~34% | [···]
英文4+ ~85% | 75.2% | ~50% | [···]
數學4+ ~71% | 73.2% | ~77% | [···]
-----------------------------------------------------------
CEM4+ ~70% | 64.8% | ~54% | [···]
通識4+ ~61% | 43.8% | ~38% | [···]
-----------------------------------------------------------
主科4+ ~68% | 59.5% | ~50% | [>48%]

thanks a lot

Poyau 發表於 21-4-1 20:00
SPSS成績為各間之中最佳

2020年 SPSS | 滙基KE | 羅氏 | 播道

請問CEM 是甚麼科目?

pooh仔 發表於 21-4-1 22:30
請問CEM 是甚麼科目?

主科中英數
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 21-4-1 22:34
主科中英數

OIC! thanks gracelam

有冇考慮宗教和阿女的性格?SPSS會嚴肅D,滙基就活動D

雲牛 發表於 21-4-2 11:57

雖然嚴肅啲,分別仍係有距離,可能現實一啲更實際~~~

雲牛 發表於 21-4-2 11:57

雖然嚴肅啲,分別仍係有距離,可能現實一啲更實際~~~

係,謝謝你們的意見!為將來的發展,都要慎重考慮!
‹ 上一主題|下一主題