用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家會俾小朋友八九月上pn嗎?
go

大家會俾小朋友八九月上pn嗎? [複製鏈接]

相信大部分pn申請己經塵埃落定。好快要俾“大訂”,開學校亦好快到。

雖然近排香港疫情轉好,但係香港冇可能長期封關,限聚。我個人悲觀啲,相信社會活動回復正常後,數字又可能上升,係疫苗面世前,好似問題會沒完沒了。

所以我想問,假設疫情“穩定”,即係好似依家每日只有數位確診。你哋會比小朋友八九月開始pn嗎。要香港完全冇確診,可能機會好微,呢個現實問題,好有出現,想聽下大家想法。
   0    0    0    0

Lalaji 發表於 20-4-19 08:32
相信大部分pn申請己經塵埃落定。好快要俾“大訂”,開學校亦好快到。

雖然近排香港疫情轉好,但係香港冇可 ...
如9月開得成學會返PN, 不過可能會斷斷續續咁返,返頭幾日睇睇學校有咩打算先,反正一開頭適應周都係返唔足,可能1,2hrs

回覆 Lalaji 的帖子

其實會俾小朋友返,但我諗緊會俾小朋友返半日定全日好,諗緊半日的話可以唔駛留學校咁長時間,雖然唔知能唔能夠減低感染機會..
小女目前有3間全日同1間a.m. ,話哂interview咁辛苦,如果佢日日o係屋企長時間都唔掂..

回覆樓主:

打算不讀

會,不過返半日

我都矛盾中,心係好想佢返學,但又怕到9月疫情都仲未停,下個星期要交書簿校服費用喇。
定係到疫情好返之後,先再同佢上playgroup
算呢?

我會睇吓有幾想讀嗰間學校,如果冇心儀校收,就番唔番都冇所謂,如有心儀校收,就會番。

potato38 發表於 20-4-28 00:59
我會睇吓有幾想讀嗰間學校,如果冇心儀校收,就番唔番都冇所謂,如有心儀校收,就會番。
...

我也是這樣諗

tifffan321 發表於 20-4-20 14:01
回覆 Lalaji 的帖子

其實會俾小朋友返,但我諗緊會俾小朋友返半日定全日好,諗緊半日的話可以唔駛留學校咁長 ...

我女係大B?有三間全日offer咁多?

回覆 connie.chungkp 的帖子

囡囡係2018年3月B, 有3間全日,1間a.m.Offer, 但都不算係心儀,最心儀果間係waiting..

會返,唔翻都照比學費,因為學校有得直升小學,焗住跌錢保住學位好彩唔使搭校車,否則又多一筆支出
‹ 上一主題|下一主題