用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 Time Life 出o既 Noddy 國語教材
go

Time Life 出o既 Noddy 國語教材 [複製鏈接]

Re: Time Life 出o既 Noddy 國語教材

我係書展都有見過呀,成套要成$16800喎,好似貴左d喎..

其實你想佢學普通話定係英文呀??我都有唸過搵d普通話既教材比仔仔,但佢地話讀好英文就好容易學普通話,我個人認為noddy套野,真係好鬼貴,好似唔值喎,你有冇睇過套百科??

JonasMaMa:

English-Time亞b用得好唔好呀??成套買要幾$$呀??

A question: Noddy is for what age of kid??? I've seen the books in the book fair but seem more suitable fore elder kids woh?!     
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

我都有睇過,但好似太貴啦..

佢好似唔只教國語,仲教小朋友做人處事,要有禮貌,家居安全等等,好似係比大d嘅小朋友睇先明..

唔知我有無睇錯,我好似喺書展有見過noddy嘅dvd賣..但係就唔知係國語定英文.. 個sales姐姐話noddy係英國嘅figure嚟,出咗好耐..

我啱啱見到呢套嘅information:
http://www.mit-edu.com/htm/hk15.htm

http://www.mit-edu.com/htm/noddy1.htm
這裡有更多教材的介紹, 但講"教學法"比較詳細

其實這教材component很多很全面, 有智慧培養和品格學習部分, 有書(含cd), 雙語卡通dvd, 兒歌cd, tpr(即真人/布偶帶動唱dvd), 手工模型,  board book,  activity book, 磁石數學教具, posters, 身高尺, 布偶, 甚至floor mat都齊備...哈, 個sales新D都未必知得哂...

小BB可從看tpr, 跟noody及小演員跳跳唱唱8大主題的普通話兒歌開始, 也可看board book, 玩各主題的game cards, 玩下彩紅拼圖, 書的圖很大很美, 看不懂文字只說故事也ok, 待BB大一些再進一步利用故事書的文字配學習卡, 學好中文的字根字首, 以後記生字就容易得多

其實係講緊同一套,我估香港個代理就係Time Life,而台灣個代理係MIT-EDU..

你試下呢度就應該知:
http://www.mit-edu.com/htm/noddy1.htm

香港嘅MIT就有COURSE用呢套教材..

JonasMaMa:

$28,800都好貴喎,其實你覺得有咩好呢??你個bb都睇左6個月有多,你覺得佢識左d咩呢....講黎聽下...我都未睇過english-time套野,只係睇過百科,so唔係咁清楚..唔知bb展有冇呢,,就算唔買去睇下都好喎...         

More information for your interests......

MIT多元智慧教育集團(台北總部/香港分公司)是辦學團體, 也是研發教材及師資培訓的學術機構, 受英國NODDY公司邀請合作研發NODDY教材的大中華版本(NGW百科亦是與National Geographic Society合作的同期新產品)

MIT香港分公司主力編輯/出版工作及提供兒童課程, 所以剛委託可提供完善售前及售後服務的SMART KIDS' CLUB為區內之代理

If any moms need further information, please let me knoiw.

Hi JonasMaMa

Smart Kids' Club 提供分期付款, 又有現金折扣及禮物
MIT委託得佢o地幫手做銷售及售前售後服務, 唔會打亂pricing的吧, 這是一般正當商人的做法

加多一句

現實還現實, 作為消費者梗係想愈平愈好啦...

JonasMaMa,

結果你有無買到noddy呀?
我啱啱喺bb展買咗english time, 想問下你有無咋心得呀?

I hope my baby will enjoy the English Time too..
‹ 上一主題|下一主題