用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 Speech Day
go

Speech Day [複製鏈接]

請問四年班收到speech day請柬但無獎攞的同學,都會去出席嗎?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

以往speech day,好似唔駛check-in,上到去搵位坐就得,所以唔怕悶的話,應該無問題

但其實今次發invitation 有d古怪,因為坐哂表演同得獎同學+家長,無乜太多空間剩....
恐龍家

小曳人 發表於 18-10-30 17:11
以往speech day,好似唔駛check-in,上到去搵位坐就得,所以唔怕悶的話,應該無問題

但其實今次發invitati ...

你的意思是以前沒有發invitation給無獎的同學嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

yame 發表於 18-10-30 18:10
你的意思是以前沒有發invitation給無獎的同學嗎?
唔覺有呀...每年都好似得有份上台嗰份...
恐龍家

回覆樓主:

ICAS 澳洲數學比賽 high distinction 唔算校外獎項?好多小學都承認的。

醒目開學勳章 貢獻勳章

munce 發表於 18-11-1 14:29
ICAS 澳洲數學比賽 high distinction 唔算校外獎項?好多小學都承認的。

其實學校對邊d獎上台,年年都好似唔多一樣 (得罪哂)
記得往年講明只要冠亞季軍先要話俾學校知,但奧數比賽咪一樣大量金銀銅..
另外,評估嗰d,好以往講明唔駛report,但舊年speech day,我見有人評估類都可以上台 (對此,連阿仔都有微言...)

我同某d家長傾過,其實大家已經無乜所謂,連學校叫參加嘅比賽,連續3年攞總冠軍都無得上台....求其嗰年阿仔有份就算!有個甚至乜都唔report,但叻到上報紙!(唔知老師睇唔睇到喇...)

speech day 獎項清單已出,有份上台嘅應該已收到通告
恐龍家

小曳人 發表於 18-11-2 12:37
其實學校對邊d獎上台,年年都好似唔多一樣 (得罪哂)
記得往年講明只要冠亞季軍先要話俾學校知,但奧數比賽 ...

請問如果個仔想出席speech day觀禮,幾點左右可以接番個仔?

醒目開學勳章 貢獻勳章

yame 發表於 18-11-8 21:25
請問如果個仔想出席speech day觀禮,幾點左右可以接番個仔?
你自己唔去?
不過如果你唔去,就預8點等,應該8點半前散
只怕佢嫌悶,中間想走!

恐龍家

小曳人 發表於 18-11-8 21:41
你自己唔去?
不過如果你唔去,就預8點等,應該8點半前散
只怕佢嫌悶,中間想走!

多謝回覆!
‹ 上一主題|下一主題