用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校 ...
go

有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校或家庭的心得 [複製鏈接]

有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校或家庭的心得

謝謝大家

Re: 有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校或家庭的心得

wlk168win,

你位小朋友是否九月入讀番禺會所華仁小學? 我仔仔係今年九月返小一下午班? 唔知你仔仔讀邊班呢?

王國長老

Re: 有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校或家庭的心得

easiness,

你仔仔是B晝嗎?是1B1定1B2?舊年1B1是Miss Lee做班主任,而1B2是Miss Ho 。
如果你仔仔是Miss Lee做班主任就very very good,因為佢是超級好老師,全校比佢教過既都勁鐘意佢架! :

有否家長知道一年級上午班老師的情况,謝謝

麟媽媽,

阿仔是1B2, 7月14日去左買書同埋校服, 之後去課室交埋雜費同登記埋保母車, 好可惜唔係Miss Lee做班主任, 但是Misss Ho惡唔惡? 是否星期六要返課外活動? 有無校車接送?

麟媽媽/easiness,
仔仔讀上午班; 知否怎樣分班? 上下午或1,2班有無分別? 上午班老師/游泳/唱歌/足球怎樣? 聽講是華仁強項!
有沒有其他可分享?
謝謝! :wink:

wlk168win,

上午班是A晝, 而下午是B晝, 一年班好似有兩班, 阿仔O個班有37人, 老公有個朋友O個仔入左1B1(阿爸是華仁畢業, 所以係自行收生已經入左)!

醒目開學勳章

有沒有香港華仁小學家長,可以分享小一或小二學生,在學校或家庭的心得

簽名被屏蔽

請問華仁有冇小一適應班???

CHKWAN,

其實是講運氣, 因為係統一派位才抽到! 呢間學校收既學生唔多!

Pure,

佢地無小一適應班!

Dear All,

請問香港華仁小學有沒有3rd round 叩門位?
如冇人事關係又冇彩數係o吾係o吾= 衰硬?

owenmami

試想想如果給你在第一或第二階段抽中,你會不會不讀,那麼可以給多小人在第三階段加入(未計自己學校內的推焉人),
我相信任何好的小學都是一樣的

加油
‹ 上一主題|下一主題